Hebt u interesse in één van de honden, vul dan dit contactformulier in. Er wordt daarna contact met u opgenomen door iemand van onze hondenwerkgroep die u meer informatie kan geven. Is er een match dan kunt u daarmee een afspraak maken om kennis te maken met een specifieke hond.

Lees hier alles over uw nieuwe hond uit het asiel


Castor
Hallo allemaal!

Ik ben Castor en ze hebben mij gevonden op een industrieterrein waar ik maar een beetje ronddwaalde. Gelukkig zag iemand dat ik echt de weg kwijt was en belde de dierenambulance.
Het gekke is dat ik dus wel gechipt bleek, maar dat deze chip niet geregistreerd stond en dus hebben ze mij naar het asiel gebracht.
Omdat niemand mij op kwam halen, mag ik nu op zoek naar een nieuw baasje.

Hoe oud ik ben weet ik niet precies, maar ze denken hier een jaar of 7-8, omdat ik al lekker grijs ben rond mijn knappe bekkie en ook omdat ik nodig langs de tandarts moest.
Dat is gebeurd en ik zie er weer puik uit, hoor!

Ik ben wel een echte Mechelaar en ze denken dat ik als waak/erfhond heb gewerkt.
Het gekke is dat ik naar mensen toe juist echt ontzettend lief ben en echt steun zoek bij mijn verzorgers tijdens het wandelen.

Andere honden heb ik blijkbaar nooit mogen ontmoeten en dus niet goed mee leren omgaan.
Hierdoor begin ik te stuiteren als ik een hond tegen kom.
Ik weet gewoonweg niet hoe ik anders moet reageren...
Gelukkig gaan we er hier in het asiel samen met een gedragsdeskundige alvast aan werken om me meer te kunnen ontspannen in het bijzijn van andere honden.

Wat zoek ik in een nieuw baasje? Ik zoek een baasje wat ervaring heeft met herders, begrijpt dat er een aantal zaken in mijn 'tweede' leven geheel nieuw zijn voor mij en dat ik daar in een rustig tempo aan moet leren wennen.
Samen met jou wil ik leren ontspannen en genieten van onze nieuwe vriendschap.
Als jij me daarbij wil helpen, dan heb ik echt een ontzettende berg liefde terug te geven, want het allerliefste ben ik bij je.
Een nieuwe job als erf/waakhond zou echt geweldig zijn voor mij, maar ik wil wel graag regelmatig een lekkere knuffelsessie, hoor! Lekker in de avond onder de mensen zijn heb ik echt nodig.

In mijn nieuwe huis mogen best kinderen aanwezig zijn, hoor! Wel iets ouder. Vanaf een jaar of 15 lijkt me prima.
Katten en andere honden blijf ik (voorlopig) liever ver vandaan. Wonen in een woonwijk waar veel honden aanwezig zijn is voor mij verre van ideaal.

Voel je je aangesproken door mijn verhaal en wil je kennis komen maken met me? Dat kan! Maak een afspraak met mij en mijn verzorgers via 0348-414242 en dan zie ik je hopelijk snel!

Groetjes,

Castor

Mechelse herder
Man
Geboren: 01-01-2010

Chiko
Hoi hoi !!!

Mag ik even?
Ik wil me namelijk ontzettend graag aan jullie voorstellen!
Mijn naam is Chiko en ik ben een kruising Chihuahua-Dwerg Pincher van net 2 jaar oud en ben onlangs gecastreerd.

Om maar direct eerlijk met de deur in huis te vallen; ik ben geen fan van kleine, drukke kinderen die me steeds op willen pakken. Daar word ik erg zenuwachtig van, zo is gebleken in mijn vorige huis.
Dit is ook de reden dat ik ben afgestaan om zo een beter passende plek voor mij te kunnen zoeken en zo ben ik dus in het asiel terecht gekomen.

Grote kinderen die begrijpen hoe je met een (kleine) hond om moet gaan en volwassen mensen vind ik trouwens echt helemaal te gek!
Het allerliefste ben ik bij ze in de buurt en knuffelen we de hele dag door of ga ik lekker uitgestrekt op schoot liggen.
Gewoon lekker samen zijn met mensen.
Daar hou ik van!

Oh ja! Wandelen vind ik ook heerlijk en ik stap met gemak kilometers weg met mijn nieuwe baasje. Komen we onderweg andere honden tegen? Leuk! Dat betekent spelen!!! Niets is mij te gek, hoor!
Verder ben ik echt een kleine clown. Ik klim graag bovenop je schoot en in je nek en geef je dan honderden kusjes!

Oftewel, ik ben een heel gezellig, lief en energiek hondje wat op zoek is naar een huis zonder kleine kinderen, maar mét baasjes die het nét zo fijn vinden om bij mij te zijn als ik bij hen om lekker mee te spelen en knuffelen.

Denkt u dat wij de beste maatjes kunnen gaan worden?
Laten we dan eens kennis maken, maak een afspraak met mij en mijn verzorgers via 0348-41 42 42 en wie weet worden we onafscheidelijk.
Ik wacht met smart af!

Chihuahua / Pincher
Man (Gecastreerd)
Geboren: 29-06-2015
Kan alleen bij grotere kinderen

Roxy
Hallo lieve mensen,

Mijn naam is Roxy en het afgelopen jaar is niet mijn beste jaar geweest, helaas...
Dat ik op mijn oude dag, ik ben 10+ nog in het asiel terecht zou komen op zoek naar een nieuw baasje, had niemand verwacht.
Mijn vorige baasje heeft altijd goed voor mij gezorgd vanaf pup, maar werd ernstig ziek en kon echt niet meer goed voor mij zorgen.
Hierdoor heb ik ook een huidaandoening opgelopen waarvoor ik behandeld wordt.
Gelukkig gaat het al stukken beter, maar ik heb nog wel een hele kale kont omdat ze mijn achterkant kaal moesten scheren. Ik kan dus alleen maar nóg knapper worden! ;-))

Dat ik ruim 10 ben, merk je eigenlijk niet aan me, hoor.
Welja, ik heb een aantal grijze haren maar energie genoeg over!
De bal apporteren kan ik echt ontzettend goed en wandelen vind ik ook echt heerlijk.
Weet je? Als het maar met de baas samen is, want alleen gelaten worden ben ik niet gewend en vind ik dan ook echt vreselijk...!

Andere honden moeten uit mijn buurt blijven en dat laat ik ze weten ook. Maar als we gewoon lekker door wandelen en ze negeren, is mijn interesse snel over en loop ik weer rustig met je mee.

Kinderen zijn voor mij geen enkel probleem. Mijn enige voorwaarde is dat ze van heel veel knuffelen houden, want ik ben er gek op!
Ik ben, zoals ze me hier noemen een schat van een beest en een echte mensenvriend.

Wat ik zoek is een nieuw, rustig thuis bij mensen die absoluut niet vaak van huis zijn of dat ik in ieder geval met ze mee mag op pad!

Ik moet hier nog even iets meer opknappen, maar dacht alvast een gooi te doen naar dat perfecte nieuwe plekje waar ik mijn oude dag lekker relaxed mag slijten bij hele lieve mensen.
Mag ik bij jullie wonen als ik er klaar voor ben straks???

Mechelse Herder
Vrouw
Geboren: 14-02-2007
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.