Hebt u interesse in één van de honden, vul dan dit contactformulier in. Er wordt daarna contact met u opgenomen door iemand van onze hondenwerkgroep die u meer informatie kan geven. Is er een match dan kunt u daarmee een afspraak maken om kennis te maken met een specifieke hond.

Lees hier alles over uw nieuwe hond uit het asiel


Kenza
Deze prachtige dame hier is onze Kenza.
Helaas is zij terug gekomen van een plaatsing. We hebben dankzij deze korte plaatsing wel een hoop bijgeleerd over wat Kenza nodig heeft.
Kenza is een kruising tussen een Appenzeller en een Friese Stabij, intact en net 6 jaar oud.
De Friese Stabij is niet zoveel van te zien en merken, van de Appenzeller des te meer, zowel qua uiterlijk als in gedrag.

Dit houdt in dat ze je niet direct in de armen springt van enthousiasme, maar dat deze dame eerst van een afstandje wil ruiken en bekijken met wat en wie ze te maken heeft.
Ze heeft een zekere mate van wantrouwen tegenover vreemden, maar gaat daarentegen voor bekenden en eigen mensen door het vuur!
Wij hebben hier gemerkt dat ze zich ontvouwd als een echte knuffeldoos die het liefste bovenop je gaat zitten voor een uitgebreide kroelsessie met de mensen die ze heeft leren kennen! Ze heeft nu eenmaal wat meer tijd nodig om zich volledig over te geven en een band op te bouwen met je.

Kenza is van een ras dat waakzaam is, een echte werkhond en zal dan ook uitgedaagd moeten worden in haar nieuwe thuis om het temperament en het grote uithoudingsvermogen waar ze over beschikt een goede bestemming te kunnen geven.
Vraag haar bijvoorbeeld dagelijks de krant te halen en ze doet het met liefde!
Apporteren kan deze dame namelijk als geen ander.
Laat haar werken en je kan haar niet gelukkiger maken. Haar ogen vragen er gewoonweg om...
Een hondensport beoefenen met Kenza is dan ook zeker aan te raden en geweldig leuk om te doen!

Het 3 x per dag een blokje om met Kenza is niet voldoende en zal haar gedrag teniet doen. Kenza moet kunnen rennen en het liefst dus met en voor haar nieuwe baasje(s) aan de slag.
Kan ze hier in haar nieuwe thuis aan voldoen, dan heb je een geweldig vrolijke en gezellige meid aan haar en kwispelt ze vrolijk met haar prachtige krulstaart.

Kleine kinderen zullen niet het overwicht hebben in de roedel die zij nodig heeft en dus plaatsen we haar niet in een gezin met kinderen onder de 16 jaar.
Voor Kenza zoeken we mensen die actief zijn en niet hele dagen van huis zijn, maar tijd, energie en vooral veel zin hebben om met haar aan de slag te gaan.
Ervaring met honden en kennis van het ras is gewenst.
Wij beloven u dan dat u een geweldige schat van een hond aan Kenza zult gaan hebben als u voor deze lieverd kiest.
Ze verdient het zo om een this voor altijd te vinden!

Bij interesse in Kenza belt u met 0348-41 42 42

Kruising Appenzeller-Friese Stabij
Vrouw
Geboren: 28-05-2012
Kan alleen bij grotere kinderen

Castor
Hallo allemaal!

Ik ben Castor en ze hebben mij gevonden op een industrieterrein waar ik maar een beetje ronddwaalde. Gelukkig zag iemand dat ik echt de weg kwijt was en belde de dierenambulance.
Het gekke is dat ik dus wel gechipt bleek, maar dat deze chip niet geregistreerd stond en dus hebben ze mij naar het asiel gebracht.
Omdat niemand mij op kwam halen, mag ik nu op zoek naar een nieuw baasje.

Hoe oud ik ben weet ik niet precies, maar ze denken hier een jaar of 7-8, omdat ik al lekker grijs ben rond mijn knappe bekkie en ook omdat ik nodig langs de tandarts moest.
Dat is gebeurd en ik zie er weer puik uit, hoor!

Ik ben wel een echte Mechelaar en ze denken dat ik als waak/erfhond heb gewerkt.
Het gekke is dat ik naar mensen toe juist echt ontzettend lief ben en echt steun zoek bij mijn verzorgers tijdens het wandelen.

Andere honden heb ik blijkbaar nooit mogen ontmoeten en dus niet goed mee leren omgaan.
Hierdoor begin ik te stuiteren als ik een hond tegen kom.
Ik weet gewoonweg niet hoe ik anders moet reageren...
Gelukkig gaan we er hier in het asiel samen met een gedragsdeskundige alvast aan werken om me meer te kunnen ontspannen in het bijzijn van andere honden.

Wat zoek ik in een nieuw baasje? Ik zoek een baasje wat ervaring heeft met herders, begrijpt dat er een aantal zaken in mijn 'tweede' leven geheel nieuw zijn voor mij en dat ik daar in een rustig tempo aan moet leren wennen.
Samen met jou wil ik leren ontspannen en genieten van onze nieuwe vriendschap.
Als jij me daarbij wil helpen, dan heb ik echt een ontzettende berg liefde terug te geven, want het allerliefste ben ik bij je.
Een nieuwe job als erf/waakhond zou echt geweldig zijn voor mij, maar ik wil wel graag regelmatig een lekkere knuffelsessie, hoor! Lekker in de avond onder de mensen zijn heb ik echt nodig.

In mijn nieuwe huis mogen best kinderen aanwezig zijn, hoor! Wel iets ouder. Vanaf een jaar of 15 lijkt me prima.
Katten en andere honden blijf ik (voorlopig) liever ver vandaan. Wonen in een woonwijk waar veel honden aanwezig zijn is voor mij verre van ideaal.

Voel je je aangesproken door mijn verhaal en wil je kennis komen maken met me? Dat kan! Maak een afspraak met mij en mijn verzorgers via 0348-414242 en dan zie ik je hopelijk snel!


Groetjes,

Castor

Mechelse Herder
Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2010

Mandy
Deze knappe, lieve dame van 11,5 jaar luistert naar de naam Mandy. Mandy heeft het altijd erg naar haar zin gehad bij haar vorige eigenaren maar helaas heeft Mandy een lastige eigenschap waardoor ze nu toe is aan een andere omgeving. Ze houdt er namelijk niet van om alleen te zijn. Vooral in de avonden geeft dit problemen omdat ze dan graag laat horen het er niet mee eens te zijn om alleen gelaten te worden.
Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe eigenaar die veel bij haar kan zijn / met wie ze veel mee kan. Mandy wil tenslotte maar al te graag bij haar baas(jes) in de buurt zijn.
Hoewel ze al aardig op leeftijd is, gaat ze graag mee voor een flinke wandeling of een rondje naast de fiets. Ook speelt ze graag met een balletje, saai is ze dus absoluut niet! Ze heeft wel de behoefte om zich met enige regelmaat terug te trekken om even tot rust te komen.
Bij onbekende mensen of harde geluiden kan ze soms wat onzeker zijn maar de juiste baas moet in staat zijn dit in goede banen te leiden. Mogelijk zou het Mandy helpen om bij een rustige stabiele soortgenoot te wonen die haar het goede voorbeeld kan geven. Een kat in huis is haar niet vreemd, dus dit hoeft in principe geen probleem te zijn.
Omdat zij zoals gezegd gesteld is op haar rust, zijn wij voor haar op zoek naar een niet te druk huishouden, eventuele kinderen zijn geen probleem maar liefst wel wat ouder.

Denkt u een prachtig thuis te kunnen bieden aan deze senior dame en wilt u eens kennis komen maken? Neem dan contact op met 0348-414242 voor een afspraak. Hopelijk tot snel!

Boerenfox
Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 20-10-2006
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan bij honden en/of katten

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.