Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten en is er een match dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Charlie
Op de foto kijkt Charlie nogal ernstig, als een politicus die aan een moeilijke formatie begint. Maar vergis u niet - deze leuke cyperse kater op bescheiden leeftijd doet niets liever dan spelen, bij voorkeur met een hengeltje. Qua karakter is Charlie een lieve vriendelijke vent, die u miauwend begroet en graag wordt geaaid en gekriebeld. Uw beloning is dan luid gespin van een innig tevreden Charlie.
Omdat Charlie is gevonden, weten we maar weinig van hem. Of hij het gezelschap van andere katten zou kunnen waarderen, bijvoorbeeld. En of hij gewend is aan kinderen. Wat dat eerste betreft, hij lijkt aardig door één deur te kunnen met zijn kamergenoten in het asiel, en zou dus wellicht met een rustige soortgenoot samen kunnen leven. En kinderen, dat is een kwestie van kennismaken in het asiel. Kleine kinderen zouden te druk zijn voor deze lieve kater, maar het is mogelijk dat de klik er met grotere kinderen wel is.
We vermoeden in elk geval dat Charlie graag de gelegenheid krijgt om af en toe een ommetje te maken in de buurt.
Charlie krijgt dieetvoer om zijn darmen optimaal te laten functioneren, en gebruikt medicijnen om de werking van zijn schildklier te reguleren. Deze medicijnen moet hij levenslang blijven gebruiken, maar geen zorgen: met wat natvoer slobbert Charlie zijn pilletje met alle plezier op.
Door zijn leeftijd valt het voor onze Charles helaas niet mee om zich bij bezoekers in de kijker te spelen. Maar deze leukerd verdient wat ons betreft snel een eigen huisje, en neemt u maar van ons aan: Charlie zal een superfijne vriend voor u zijn. Hebt u een plekje voor Charlie? Komt u dan snel kennismaken in het asiel!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2004
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Pogo
Deze fraaie lichtrode kater, Pogo genaamd, is een echte mensenvriend! Aandacht, aaien, kroelen, een goed gesprek, Pogo kan er werkelijk geen genoeg van krijgen. We hoeven de gang maar in te komen, of deze lieve man staat al voor het raam om ons ertoe te bewegen hem als eerste te komen verzorgen.
Pogo heeft een gevoelige huid, waar hij snel last van heeft wanneer hij stress ervaart. Dit komt tot uiting in de vorm van kale plekjes of kleine wondjes. Voor deze ongelooflijke lieverd zoeken we dus een rustig thuis zonder kinderen. Omdat hij hypo-allergeen voer gebruikt en voor zijn gezondheid beter niets anders binnen kan krijgen, plaatsen we hem uitsluitend als binnenkat. Op die manier kan hij geen verkeerde dingen eten op straat.
Pogo heeft eerder met een soortgenoot samengeleefd, en kan dus wellicht ook zijn nieuwe huis met een andere kat delen, mits dit een rustig en vriendelijk exemplaar is.
Om zijn huid gezond te houden, gebruikt Pogo op dit moment medicatie. We adviseren u als nieuwe eigenaar om hier voorlopig mee door te gaan. Wanneer Pogo helemaal in zijn nieuwe huis gewend is, kunt u het gebruik van de pillen eventueel in overleg met uw eigen dierenarts afbouwen.
U begrijpt, bezoek voor Pogo is zeer welkom! Hij staat de hele dag te popelen, dus komt u vooral snel een kijkje nemen tijdens onze openingstijden.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 21-07-2005
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Kan niet naar buiten

Tess
Tess is een lieve tienjarige poes met een fraaie cypers-witte vacht. Deze vriendelijke dame vindt mensen zeer aardige wezens en komt geregeld om aandacht en een uitgebreide knuffel vragen. Als ze dan nog op schoot mag, is ze helemaal dolgelukkig!
Wel houdt deze leuke meid van een beetje rust om zich heen, en om die reden plaatsen we haar niet in een gezin met kleine kinderen. Een ommetje maken in de tuin doet ze graag, en het is natuurlijk het mooist als er dan ook nog een vogeltje te verschalken valt!
Hoewel Tess het gewend is met een andere kat samen te leven, is ze naar soortgenoten een tikje vinnig. Vandaar dat we deze 'mensenkat' liever in een huis plaatsen waar ze het rijk voor zich alleen heeft.
Tess gebruikt hypo-allergeen voer en doet het daar prima op.
Zoekt u een leuke sociale poes, komt u dan vooral kennismaken met Tess!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 15-05-2007
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Benny
BENNY – een bijzondere kat

U leest het al, onze Benny is een bijzondere kat, en we zoeken voor hem dan ook een bijzondere eigenaar. Bent u een ervaren kattenliefhebber die graag een kans wil bieden aan een leuke, aanhankelijke kater met een geheel eigen gebruiksaanwijzing, leest u dan vooral verder.

Benny is een ongelooflijk lieve kerel, die zeer sociaal is ingesteld. Wanneer we zijn verblijf in het asiel binnengaan, komt hij direct op ons af en vraagt met kopjes om aandacht. Kriebelen en aaien vindt hij heerlijk, en liefst kruipt hij op schoot. Deze jongeman heeft echter een achtergrond die het noodzakelijk maakt om voorzichtig met hem om te springen, en waar we een eventuele nieuwe eigenaar zorgvuldig over in willen lichten.
Toen Benny bij ons in het asiel terechtkwam, heeft hij eerst een poosje op onze quarantaineafdeling doorgebracht. In de veilige beschutting van zijn kooi gedroeg hij zich rustig en vriendelijk. Na verplaatsing naar de kattenkamers bleef hij sociaal, maar toonde zich ook onberekenbaar. Schijnbaar zonder aanleiding haalde hij soms uit naar medewerkers en krabde deze dan stevig in arm of been. Natuurlijk zijn we wel iets gewend, maar deze voorvallen vielen ook voor ons in de categorie ernstig krabgedrag. De reden hiervoor was voor ons niet helemaal duidelijk. Bezorgde de aanwezigheid van andere katten in het verblijf Benny stress? Vond hij de grotere, open ruimte beangstigend? Had hij last van een gebeurtenis uit zijn verleden?
Het leek ons in elk geval verstandig om Benny zoveel mogelijk rust en regelmaat te verschaffen, en dus hebben we hem een eigen kamer gegeven, waar hij steeds door één persoon tegelijk wordt verzorgd. Daarnaast heeft onze dierenarts Benny een antidepressivum voorgeschreven, in de hoop dat hij zich daardoor beter zou gaan voelen. Deze maatregelen werpen hun vruchten af: Benny is rustiger, lijkt beter in zijn vel te steken, en haalt aanzienlijk minder vaak en minder hard uit. Spelen vindt hij prachtig, en we zijn hem inmiddels ook voorzichtig aan het aaien en kriebelen. Hier geniet hij met volle teugen van. Hoewel het dus veel beter gaat, zullen we realistisch moeten zijn: ook als het gedrag van Benny verder stabiliseert, is het zeer goed mogelijk dat het onberekenbare aspect deel blijft uitmaken van zijn gedragspatroon. Als je hem goed kent, kun je hierop anticiperen en de rust herstellen, maar we vinden het wel van belang dat eventuele nieuwe eigenaar zich hier goed bewust van is.
De volgende stap is nu om een gouden mand voor Benny te zoeken, een thuis waar hij rustig kan aarden en verder kan ontspannen. U begrijpt, we plaatsen Benny niet zomaar. We zoeken een ervaren kattenliefhebber met een groot hart, geduld en begrip voor Benny’s achtergrond. Iemand die de tijd en de rust neemt om hem te ‘lezen’ en die hem zonder al te hoge verwachtingen in huis neemt. Die hem niet onder druk zet, en het niet erg vindt als het toch een keertje misgaat en Benny uit stress of spanning uithaalt. We denken hierbij aan een rustig huishouden zonder kinderen of kleinkinderen die over de vloer komen, en zonder andere huisdieren. Liefst met de gelegenheid om te zijner tijd naar buiten te gaan, want deze jonge vent zal er zeker baat bij hebben om geregeld zijn energie kwijt te kunnen. Uitgebreid spelen en verkennen, zowel binnenshuis als buitenshuis, zal hem helpen tot rust te komen en zich stabieler te gedragen. Mocht u op een boerderij wonen waar Benny heerlijk de poten kan strekken, dan zou dat natuurlijk geweldig zijn.
Het spreekt voor zich dat we u bij plaatsing alle mogelijke advies meegeven en dat u ook daarna met eventuele vragen bij ons terechtkunt.
Kennismaking met Benny vindt op afspraak plaats. Heeft Benny’s verhaal u geraakt en denkt u hem de fijne veilige plek te kunnen bieden die hij zo verdient? Dan kunt u bellen naar onze telefoondienst: 0348-414242. U wordt dan teruggebeld door onze kattenwerkgroep. Met vragen kunt u uiteraard op hetzelfde nummer terecht.
Wij gaan duimen voor Benny!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2016
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Moet naar buiten kunnen

Twix
Twix is een zwart-witte kater van zes jaar met een tropische achtergrond. Deze leuke jongeman komt namelijk helemaal uit Curaçao! Hier in ons regenachtige kikkerlandje zoekt hij een thuis bij gezellige mensen die ruimschoots aandacht voor hem hebben, want daar houdt hij van. Zo lief als hij tegen mensen is, zo ontstemd raakt hij echter van het gezelschap van andere dieren. Voor hem zoeken we dan ook een eigen huisje, waar hij kan genieten van een heerlijk leventje als Enig Huisdier. Twix is (nog) geen uitgesproken schootkat, maar laat zich erg graag aaien en kriebelen en vindt het fijn om bij zijn baasje in de buurt te liggen.
Kleine kinderen zouden voor Twix te druk zijn, maar rustige grotere kinderen zouden misschien wel leuke kameraadjes voor hem zijn. Brengt u bij een bezoek aan het asiel altijd uw gezin mee, dan kunt u zien of er een klik is.
Omdat Twix een zeer gevoelige huid heeft, gebruikt hij zowel medicatie als dieetvoer. Het voer (hypo-allergeen) zal hij de rest van zijn leven moeten krijgen, maar de medicatie kan na de wenperiode in het nieuwe huis eventueel in overleg met uw eigen dierenarts worden afgebouwd. Natuurlijk kunt u na plaatsing altijd nog bij ons terecht voor advies hierover.
Twix kan zowel als buiten- als binnenkat geplaatst worden. Beide opties hebben voor- en nadelen. Wanneer hij uitsluitend binnen leeft, kan hij niets binnenkrijgen wat slecht voor hem is, en is de kans groter dat zijn medicatie te zijner tijd kan worden afgebouwd. Gaat hij naar buiten, dan is het risico wat groter dat hij dingen eet waar zijn huid op reageert. Hier staat tegenover dat Twix het wel erg fijn vindt om naar buiten te gaan. Wanneer hij als buitenkat wordt geplaatst, is de kans alleen wat groter dat hij zijn medicatie moet blijven gebruiken. Dit is dus iets om ter overweging mee te nemen.
Bent u nieuwsgierig geworden, komt u dan vooral een kijkje nemen! Twix heet u graag van harte welkom.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 2011
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten

Billy
Billy is een stoere vrolijke kater van ongeveer twee jaar. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Uiteraard bent u van harte welkom om Billy alvast in het asiel te komen bewonderen!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-07-2015

Yupi
Dit is Yupi, een fraaie wit-cyperse kater met een indrukwekkend postuur. Zó indrukwekkend zelfs, dat wij Yupi na binnenkomst in het asiel direct op dieet hebben gezet... Een nieuwe eigenaar willen we ook absoluut adviseren om Yupi's voedingspatroon na plaatsing goed in de gaten te houden, zodat hij vrolijk en gezond oud kan worden.
Yupi wordt door zijn oude eigenaar omschreven als een makkelijke kat die het met iedereen goed kan vinden. Wij kennen hem tot nog toe als een vriendelijk dier dat het liefst zijn eigen gang gaat, maar zich wel graag lekker over zijn bol laat aaien. Ook hebben we ontdekt dat Yupi graag speelt. Dat is dubbele winst, want spelen is niet alleen een leuke manier om een band met een dier te scheppen, maar het is ook nog eens prima voor Yupi's gewicht. De nieuwe eigenaar raden we dan ook aan om meteen een leuk hengeltje voor Yupi aan te schaffen, en misschien ziet hij een laserlampje ook wel zitten.
In Yupi's oude huis kwamen er geregeld oudere kinderen over de vloer, en daar had hij geen problemen mee. Of hij echt een geschikte gezinskat is, vinden we nog moeilijk te zeggen. Neemt u bij een bezoek aan het asiel uw kinderen vooral mee; een persoonlijke kennismaking zegt vaak al veel.
Naar zijn kamergenoot in het asiel stelt Yupi zich nieuwsgierig maar ook een tikje dominant op. Het is dus de vraag of hij een geschikte huisgenoot voor een andere kat zou zijn. Met een rustig, ontspannen type gaat het wellicht wel goed. In elk geval weten we dat Yupi prima als enige kat in huis kan aarden.
Tot slot zou Yupi in zijn nieuwe huis graag af en toe en frisse neus halen in de tuin.
Zoekt u een leuke stoere kater? Dan verwelkomen we u graag voor een kennismaking met deze mooie vent.

Man
Leeftijd: 18-03-11
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Bowie
Dit is Bowie, een leuke vriendelijke kater van drie jaar. Bowie is een sociaal dier, en hij zoekt dan ook een baas die flink wat aandacht voor hem heeft en het leuk vindt om hem te knuffelen en met hem te spelen.
Zoals we wel vaker zien bij witte katten, is Bowie doof. Hiermee kan hij prima functioneren, maar het is wel verstandig om met een aantal factoren rekening te houden. Bowie mauwt bijvoorbeeld wat meer dan een doorsnee kat, en zoekt dan ook een eigenaar die zich daar niet aan stoort. Verder is het niet verstandig om Bowie in de buurt van een weg te laten. Het zou daarom fijn zijn als u over een afgesloten tuin beschikt, zodat Bowie wel de geuren van het buitenleven op kan snuiven, maar niet het verkeer gaat lopen regelen... Woont u in een natuurgebied waar Bowie lekker buiten kan rondstruinen zonder gevaar te lopen, dan is dat natuurlijk helemaal ideaal.
Zonder tuin kan Bowie ook best happy zijn, maar dan is het wel van belang dat u de ruimte hebt in huis, en de tijd om met Bowie te spelen. Zo'n jonge kat houdt immers van afwisseling en strekt graag even de poten, anders ligt verveling op de loer.
Bowie heeft in het verleden met een groep katten samengeleefd en zou dus zijn huis vermoedelijk wel met een soortgenoot kunnen delen. Omdat hij niets hoort, is het wel van belang dat de andere kat een rustig, niet-dominant exemplaar is, dat Bowie niet plotseling zal benaderen of bespringen.
Kun u deze ongelooflijk lieve dove jongeman een fijn thuis bieden? Komt u Bowie dan snel bewonderen in ons asiel in Harmelen!

Kruising
Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2014
Kan bij kleine kinderen
Kan bij katten

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.