Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten en is er een match dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Bp
BP EN RICHARD


BP en Richard zijn twee wat oudere heren die uit hetzelfde huis komen. Omdat ze ook in het asiel graag bij elkaar in de buurt zijn, willen we ze niet uit elkaar halen en worden ze als duo geplaatst.
BP, de zwart-witte kater, kijkt een beetje stuurs en steekt de beroemde Grumpy Cat dan ook naar de kroon. Maar laat u zich niet afschrikken hoor, want bij een rustige benadering laat BP zich heerlijk in zijn nek kriebelen. Al snel draait hij dan zijn kop, zodat we er nóg beter bij kunnen. Ruwe bolster, blanke pit, dus. Alleen vervoer in een mandje vindt BP geen succes, maar ach, daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen.
Richard, de rood-witte kater, is wat minder dapper dan zijn maat, maar heel zachtaardig van karakter. Tegenover mensen stelt hij zich voorzichtig op; liefst observeert hij de boel veilig vanuit zijn hok. Ook hier geldt echter weer dat je er met een beetje geduld zo doorheen prikt. Wat geruststellende woorden, een zachte kriebel onder de kin, en je hebt al snel je eerste kopjes van Richard te pakken! En och, wat is het juist bij zo'n verlegen kat genieten als hij je vertrouwt en zich laat aanhalen.
Omdat de twee heren niet de dapperste huistijgers zijn, plaatsen we ze niet in een huishouden met kinderen of andere huisdieren (tenzij wellicht een heel rustige, niet-dominante kat). Een comfortabele mand, een zonnige vensterbank en een balkon voor de frisse neus; meer hebben ze niet nodig. Een tuin is natuurlijk ook prima, maar liever niet aan een drukke weg, want de twee zijn niet gewend om het verkeer te regelen. Tot slot liefst een baas die wat rust uitstraalt, zodat de mannen snel kunnen ontspannen en zich van hun beste kant laten zien.
BP gebruikt dieetvoer om zijn blaas gezond te houden. Richard heeft dit niet nodig, maar in overleg met uw dierenarts kunt u de katten eventueel wel hetzelfde voer geven.
Kunt u deze twee verlegen lieverds een fijn stekje bieden? Dan bent u van harte welkom om te komen kennismaken!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2006
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Richard
RICHARD EN BP

Voor informatie, zie BP (en Richard)

Man (Gecastreerd)
Geboren: 17-7-2004
Kan niet bij kinderen
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Chica
Chica is een gezellige ronde dame van elf lentes jong. Met de nadruk op 'gezellig', want Chica is echt een enorme flirt! Flaneren, kopjes geven, spinnen, ja zelfs pirouettes draaien, niets is haar te gek om je aandacht te trekken en gekriebeld te worden. Een echt gezelschapsdier dus! Wel kan Chica een pittige dame zijn en uithalen als je iets tegen haar zin doet, zoals haar onverwacht benaderen of haar fixeren. Het is dus zaak haar een beetje te leren 'lezen'. Lukt dat, dan zal ze zeker een leuke huisvriendin voor u zijn.
Vanwege haar temperament plaatsen we Chica niet bij jonge kinderen. Pubers (12+) die een beetje kijk hebben op katten kunnen waarschijnlijk prima maatjes met haar worden, waarbij ook voor hen geldt dat ze haar een beetje moeten leren inschatten.
Van huis uit is Chica het niet gewend om met andere katten te leven, en in het asiel lijkt ze ook niet geneigd gezellig een kopje thee te drinken met haar kamergenoten. Daarom zoeken we voor Chica een huis waar ze kan genieten van een bestaan als Enige Kat.
In haar oude huis kon Chica naar buiten, dus dat zal ze in haar nieuwe onderkomen zeker ook kunnen waarderen. Om daarna weer snel bij u te komen kroelen!
Omdat Chica een gevoelige rug heeft, gebruikt ze dagelijks een pijnstiller in de vorm van druppels. Advies is om haar deze te blijven geven, zodat ze soepel door het leven kan blijven gaan.
Dit fraaie rode plussize model valt te bewonderen in ons asiel aan de Reijerscopse Overgang. Chica heet u daar graag van harte welkom!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 02-03-2007
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Baricat
Baricat, een prachtige rode kater die op straat gevonden is, vond het asiel aanvankelijk maar een enge plek. Al die vreemde mensen, geluiden en geuren... hoe weet je nou of je het allemaal kunt vertrouwen? Eenmaal verhuisd naar de kattenkamers bloeide Baricat echter snel op, en nu staat hij al bij de deur op ons te wachten om gekroeld te worden. Hierbij zie je nog goed dat hij een beetje onzeker is, maar het hart zit duidelijk op de goede plek! Bezoek en drukte zal Baricat vermoedelijk wat eng blijven vinden, maar we denken dat hij een heel mooie band zal kunnen opbouwen met zijn eigen vertrouwde baasje.
We gunnen Baricat een eigenaar die hem de tijd geeft om te wennen in zijn nieuwe huis en bij wie hij rustig zijn draai mag vinden. Verder zoeken we voor hem een huis waar hij, eenmaal gewend, lekker naar buiten kan. De kans is immers groot dat hij dit zo gewend is, en dan wil je als kater natuurlijk niet ineens achter de geraniums belanden.
Op dit moment kunnen we nog niet zeggen of Baricat happy zal zijn als hij zijn huis deelt met een soortgenoot. Voor de zekerheid plaatsen we hem dus voorlopig alleen in een huishouden zonder andere katten.
Denkt u deze lieverd een fijn thuis te kunnen bieden? Komt u dan vooral kennismaken, u bent van harte welkom.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2015
Kan niet bij kinderen
Moet naar buiten kunnen

Jip
Arme Jip! Hoestend en proestend werd hij gevonden en naar ons asiel gebracht. Gelukkig konden we hem daar precies geven wat hij nodig had: warm onderdak, medische zorg, veel liefde en goeie catering. Langzaamaan is Jip opgeknapt, en nu is het dan zover: hij mag op zoek naar een gouden mand!
Qua karakter is Jip een rustige sociale kat die zich graag laat aaien en kriebelen. Geen straf, want wat heeft Jip een fijne zachte vacht! Van al te veel gedoe houdt Jip niet, dus als het hem wat hem betreft even genoeg is, geeft hij dit zelf aan.
Omdat deze lieverd best op rust gesteld lijkt te zijn, plaatsen we hem niet in een druk huishouden met kleine kinderen. Een gezin met oudere kinderen (tieners) zou wel kunnen, mits zij een beetje rustig met Jip omspringen.
Jip is gevonden, dus op dit moment hebben we geen idee wat hij van andere katten vindt. Zodra we de kans hebben gekregen dit te observeren, zullen we deze informatie aanpassen! Tot die tijd plaatsen we Jip gewoon lekker luxe als Enige Huiskat.
Jip zelf heeft één wens op zijn lijstje staan: dat hij na zijn wenperiode naar buiten kan. Dit is hij immers zo gewend, dus af en toe een ommetje hoort er voor hem wel bij.
Aandachtspunt: onze dierenarts heeft vastgesteld dat Jips nieren op dit moment niet optimaal functioneren. Jip krijgt daarom sinds kort speciaal dieetvoer. Het is de bedoeling dat hij zes weken na de start van dit nierdieet opnieuw getest wordt om te zien of het voer de beoogde verbetering heeft gebracht. Zo niet, dan zal verder onderzoek moeten uitwijzen of er medicatie nodig is. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u ons uiteraard bellen: 0348 - 414242.
We hopen van harte dat er na alle pech iemand is die zich over lieve Jip wil ontfermen!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2008
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Kronkel
Kronkel is afkomstig uit een huishouden waar iets te veel katten woonden om nog de benodigde zorg en aandacht te kunnen bieden. Samen met een aantal van haar huisgenootjes is ze naar het asiel verhuisd, en na sterilisatie en inenting mag ze nu op zoek naar een nieuw gouden mandje.
Kronkel (haar naam heeft ze te danken aan een kronkel in haar staart) is een bijzonder lief, verlegen meisje. Ze stelt zich voorzichtig op en kijkt flink de kat uit de boom. Maar laat u zich hierdoor niet misleiden: in dit bescheiden poesje schuilt wel degelijk een knuffelkont! Als je Kronkel zachtjes kriebelt en aait, reageert ze al snel door kopjes te gaan geven en haar nekje te draaien, zodat je haar nog beter kunt kroelen. En dan is het volop genieten voor beide partijen! Als Kronkel echt een knuffelbui heeft, geeft ze zelfs kleine liefdesbeetjes van plezier. Wat dit meisje nodig heeft om helemaal uit haar schulp te kruipen, is een fijn thuis bij lieve rustige mensen, die de tijd en het geduld hebben om haar te helpen zelfverzekerder te worden.
Vanwege haar verlegen karakter plaatsen we Kronkel alleen in een één- of tweepersoonshuishouden. Een andere (sociale) kat in huis zal waarschijnlijk geen probleem zijn, en mogelijk zelfs een aanbeveling. Kronkel is immers het gezelschap van soortgenoten gewend en kon het wel eens fijn vinden om een andere kat (of katten) om zich heen te hebben. Natuurlijk kunt u Kronkel ook samen met een van haar oude huisgenootjes adopteren! Nu hun quarantaineperiode erop zit, mogen de katjes weer los en kunnen we de komende tijd goed kijken welke dieren naar elkaar toe trekken. Mocht u veel van huis zijn, dan adviseren we u om Kronkel sowieso met een andere kat te adopteren, of haar alleen in huis te nemen als u al een kat hebt. Zij is immers een vol huishouden gewend, en dan is het een hele overgang als je ineens hele dagen alleen bent.
Hebt u belangstelling voor dit allerliefste schuchtere meisje, of een van haar huisgenootjes, dan bent u van harte welkom om op kennismakingsbezoek te komen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-07-2015
Kan niet bij kinderen
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Annie
Annie is afkomstig uit een huishouden waar iets te veel katten woonden om nog de benodigde zorg en aandacht te kunnen bieden. Samen met een aantal van haar huisgenootjes is ze naar het asiel verhuisd, en na sterilisatie en inenting mag ze nu op zoek naar een nieuw gouden mandje.
Annie is een bijzonder lief, verlegen katje, klein van stuk en met een schattig kopje. Naar mensen is ze tegelijk nieuwsgierig en nog wat onzeker. Als je haar rustig benadert, zachtjes tegen haar praat en haar kriebelt, zie je al snel wat een kroelkont er in haar schuilt. Met uitgebreide kopjes en gedraai laat ze zien hoe fijn ze het vindt, en wat haar betreft mag je dan ook heel lang doorgaan! In een eigen huisje, met de nodige rust en alle aandacht voor zichzelf, zal Annie zeker nog meer uit haar schulp kruipen.
Vanwege haar verlegen, wat schrikachtige karakter plaatsen we Annie bij voorkeur in een rustig één- of tweepersoonshuishouden. Een andere (sociale) kat zal waarschijnlijk geen probleem zijn, en mogelijk zelfs een aanbeveling. Annie is immers het gezelschap van soortgenoten gewend en kon het wel eens fijn vinden om een andere kat (of katten) om zich heen te hebben. Natuurlijk kunt u Annie ook samen met een van haar oude huisgenootjes adopteren. Mocht u veel van huis zijn, dan adviseren we u om Annie sowieso met een andere kat te adopteren, of haar alleen in huis te nemen als u al een kat hebt. Zij is immers een vol huishouden gewend, en dan is het een hele overgang als je ineens hele dagen alleen bent.
Hebt u belangstelling voor dit bijzonder lieve katje, of een van haar huisgenootjes, dan bent u van harte welkom om op kennismakingsbezoek te komen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-07-2015
Kan niet bij kinderen
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Shiva
Shiva is afkomstig uit een huishouden waar iets te veel katten woonden om nog de benodigde zorg en aandacht te kunnen bieden. Samen met een aantal van haar huisgenootjes is ze naar het asiel verhuisd, en na sterilisatie en inenting mag ze nu op zoek naar een nieuw gouden mandje.
Shiva is een lieve, bescheiden poes die zich niet zo snel op de voorgrond dringt, maar die wel héél graag geaaid en gekriebeld wordt. Kleine kinderen zouden te druk voor haar zijn, maar voor rustige oudere kinderen zou ze, eenmaal gewend, wel eens een leuk maatje kunnen zijn. Komt u bij een bezoek aan het asiel vooral met het hele gezin, dan kunt u zien of het klikt!
Shiva is het gewend om in een groep katten te leven, dus ze zal haar huis waarschijnlijk wel met een soortgenoot kunnen delen. Uiteraard geldt net als bij mensen dat het moet klikken. U kunt Shiva natuurlijk ook met een van haar voormalige huisgenootjes adopteren, zoals haar kamergenootje Annie, bij wie ze zich goed op haar gemak lijkt te voelen.
Hebt u belangstelling voor deze lieve rustige dame, dan bent u van harte welkom om op kennismakingsbezoek te komen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-07-2016
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Dominique
Dominique is afkomstig uit een huishouden waar iets te veel katten woonden om nog de benodigde zorg en aandacht te kunnen bieden. Samen met een aantal van haar huisgenootjes is ze naar het asiel verhuisd, en na sterilisatie en inenting mag ze nu op zoek naar een nieuw gouden mandje.
Dominique, een mooi jong dametje met schildpadvacht, vond het asiel aanvankelijk erg eng. Na een poosje begon ze echter los te komen en bleek ze een van de katjes die in de quarantaine al naar ons toe durfden te komen om zich te laten kriebelen. Nu ze los loopt in de kattenkamer is ze nog wat op zichzelf, maar ze verstopt zich niet voor ons. In een eigen huis, met de nodige rust en aandacht, zal Dominique naar ons idee zeker nog aan vertrouwen winnen en uitgroeien tot een lieve huispoes.
Vanwege haar wat onzekere karakter plaatsen we Dominique niet bij jonge kinderen. Een gezin met rustige oudere pubers of jong volwassenen, die Dominique met de nodige rust en geduld benaderen, zou wellicht een mogelijkheid zijn. Voorwaarde is wel dat Dominique voldoende gelegenheid heeft om zich terug te trekken, mocht ze hier behoefte aan hebben.
Een andere (sociale) kat zal geen probleem zijn, en mogelijk zelfs een aanbeveling. Dominique is immers het gezelschap van soortgenoten gewend en kon het wel eens fijn vinden om een andere kat (of katten) om zich heen te hebben. Natuurlijk kunt u haar ook samen met een van haar oude huisgenootjes adopteren! Nu hun quarantaineperiode erop zit, mogen de katjes weer los en kunnen we de komende tijd goed kijken welke dieren naar elkaar toe trekken. Mocht u veel van huis zijn, dan adviseren we u om Dominique sowieso met een andere kat te adopteren, of haar alleen in huis te nemen als u al een kat hebt. Zij is immers een vol huishouden gewend, en dan is het een hele overgang als je ineens hele dagen alleen bent.
Hebt u belangstelling voor deze lieve dame, of een van haar huisgenootjes, dan bent u van harte welkom om op kennismakingsbezoek te komen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-07-2016
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.