Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten en is er een match dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen. Tenzij een kat op afspraak wordt geplaatst is het niet mogelijk om telefonisch een dier te reserveren, of een afspraak te maken.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Tygo
Tygo is een vrolijke snuiter met een knappe kop en een fraai getekende streepjesjas. Deze prachtige man is gek op mensen en begint te spinnen en kopjes te geven zodra je zijn kamer binnen loopt. Sterker: nog voordat je bij hem bent, staat hij al enthousiast met zijn pootjes tegen de deur te krabbelen! En kent hij je een beetje, dan kruipt hij lekker bij je op schoot voor een dutje.
Tygo is echter geen beginnerskat. Hoezeer hij ook om aandacht vraagt, bij het aaien raakt hij snel overprikkeld, met als resultaat dat hij uit kan halen. Dit hoeft een succesvolle plaatsing zeker niet in de weg te staan, maar twee zaken zijn daarbij wel van belang. Ten eerste heeft Tygo de ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Veel spelen, klimmen en de buurt verkennen, is het devies. Verder zoekt Tygo een eigenaar die hem rustig benadert, die de tijd neemt om hem te leren lezen, en die het geduld heeft om maat te houden met aaien. Voor Tygo is het eigenlijk al genoeg als je gewoon bij hem bent en tegen hem praat. Kroelen, hoe fijn ook, is snel te veel voor hem. Spelen, daarentegen, vindt hij super. Door bijvoorbeeld zijn brokjes door de kamer te gooien en hem deze te laten 'vangen', kunnen Tygo en u samen al veel plezier beleven!
Wat we zoeken, is een ervaren katteneigenaar die deze lieve prikkelgevoelige kater een plek kan bieden waar hij de uitdaging maar ook de rust vindt die hij nodig heeft. Voor een huishouden met kinderen of andere katten is Tygo niet geschikt, maar samenleven met een hond is hij gewend en is dus ook in zijn nieuwe huis zeker een mogelijkheid.
Op advies van onze dierenarts krijgt Tygo dieetvoer om zijn blaas gezond te houden. Het is van belang dat hij dit voer blijft krijgen. Bovendien raden we de nieuwe eigenaar aan om eind maart de urine nog eens te laten controleren, om te kijken of het dieetvoer het beoogde effect heeft. Daarnaast gebruikt Tygo momenteel poeder over zijn eten dat hem helpt een beetje te ontspannen.
We gunnen deze vrolijke kat met zijn gouden hart van harte een bijpassende gouden mand, waar hij helemaal op zijn plek is. Denkt u die gouden mand te kunnen bieden en gunt u onze kanjer een fijn thuis?

Tygo wordt alleen geplaatst op afspraak. Wilt u Tygo misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.

Man (Gecastreerd)
Leeftijd: 10-03-11
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Kan bij honden
Moet naar buiten kunnen

Lily
Een echt poezendametje, onze Lily! Ze is sociaal, gesteld op aandacht en komt graag op schoot liggen. Maar ze heeft ook een eigen karaktertje; zint iets haar niet, dan laat ze dit duidelijk blijken. Onderzoek bij de dierenarts is bijvoorbeeld een van de dingen waar ze niet zo van gediend is... maar eerlijk is eerlijk, dat is ook vaak geen pretje. Gelukkig is Lily's gebit in het asiel opgeknapt, dus een tandartsbezoek is voorlopig niet nodig!
Voor Lily zoeken we liefst een baasje met enige kattenervaring, iemand die het leuk vindt om een gezellig dier met een beetje karakter in huis te hebben. We denken daarbij aan een huishouden met alleen volwassenen, of een gezin met grotere kinderen (12+), die Lily's grenzen kunnen respecteren. Verder is deze dame graag de enige kat in huis en vindt ze het fijn om in haar nieuwe thuis de buitenwereld te kunnen verkennen. Dit leuke eigengereide meisje kan goed een poosje alleen zijn, maar houdt wel van aanspraak en de nodige kriebelsessies. En aanspraak bedoelen we letterlijk, want Lily begroet mensenbezoek altijd met opgewekte mauwtjes :-)
Herkent u zich in dit profiel, dan verwelkomt Lily u graag voor een kennismaking!

Bent u nieuwsgierig naar Lily, kom dan tijdens openingstijden in ons asiel langs voor meer informatie.

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-06-2010
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Tommy
Tommy is een echte lieverd, een rustige, goedmoedige kater in de kracht van zijn leven. Deze stoer ogende man is best een beetje verlegen; kent hij je niet, dan kijkt hij graag even de kat uit de boom. Toch blijkt al snel dat hij op mensen gesteld is, want bij een rustige benadering komt hij graag een aai en een kriebel halen, en voor je het weet krijg je een katerkop stevig in je hand gedrukt. Lief toch!
Tommy is afkomstig uit een rustig huishouden zonder kinderen of andere dieren. Hij is dus weinig gewend, en om die reden plaatsen we hem als enige kat. Kleine kinderen zouden echt te druk voor hem zijn, maar mogelijk zal hij zich wel goed thuis voelen in een gezin met rustige grotere kinderen (tieners of jong-volwassenen). Neemt u bij een bezoek aan het asiel vooral het hele gezin mee, dan kunt u rustig kijken of het klikt.
Tot slot zou Tommy in zijn nieuwe huis graag de buitenwereld kunnen verkennen, om zijn kattenbestaan helemaal compleet te maken. Wat is een man tenslotte zonder zijn territorium?
Valt u als een blok voor deze vriendelijke vent in stoere verpakking? Komt u dan vooral een kijkje nemen... Tommy verdient het!

Bent u nieuwsgierig naar Tommy, kom dan tijdens openingstijden in ons asiel langs voor meer informatie.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 1-1-2013
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Julius
Hoi allemaal, Julius is de naam! Spijtig genoeg nog zonder foto van mijn rood witte voorkomen, maar ik verzeker u dat deze spoedig volgt!
Ik ben al zwervend gevonden en ik kreeg mijn natje en droogje een tijd lang van aardige mensen. Toen ze zagen dat ik een wond had achter mijn oor, hebben ze toch maar het asiel benaderd. Hier ben ik uitstekend verzorgd, geënt en gecastreerd. Ik liet de wondverzorging prima toe en was lief voor alle verzorgers. Niemand is mij komen halen, dus nu mag ik op zoek naar mijn gouden mand!
Helaas weet men niets van mijn achtergrond. Maar omdat ik zo zachtaardig ben en intens geniet van alle knuffels, denkt men dat ik eerder bij mensen moet hebben gewoond.
Of ik naar soortgenoten net zo sociaal ben als naar mensen, zal moeten blijken in de kattenkamer. Overigens zit ik daar nu zonder kattenmaatje, heb even het rijk alleen en kan kamer en kattentuin inspecteren zonder lastig gevallen te worden. Wat een luxe!
Ik ben een jonge vent, net 2 jaar oud en verkeer in de kracht van mijn leven. Ik houd van lekker eten, kroelsessies en zal vast van een spelletje houden. Ook dat ga ik ontdekken! Jonge kinderen zijn mogelijk iets te spannend voor mij, maar met oudere kinderen (12+) kan ik vast goed door één deur!
Ik kom hier niets tekort, maar zou toch het liefst een eigen huisje hebben, met lieve mensen die mij de aandacht kunnen geven die ik zo verdien. Na al dat zwerven, wordt het nu tijd een vaste stek te vinden.
Bent u net zo nieuwsgierig als ik en kunt u mij een forever home bieden? Dan nodig ik u en uw gezinsleden van harte uit voor een kennismaking in mijn kattenkamer, waar ik u met open pootjes zal ontvangen!

FOTO VOLGT ZSM

Bent u nieuwsgierig naar Julius, kom dan tijdens openingstijden in ons asiel langs voor meer informatie.

Man
Geboren: 1-1-2017
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Pippa
Hoi, ik ben Pippa, en ik zou heel graag naar een fijn nieuw huis verhuizen. Dat moet lukken, denkt u natuurlijk, bij het zien van mijn mooie rode jasje en mijn knappe koppie. En inderdaad, ik kijk zelf ook best met plezier in de spiegel. En ik ben ook nog eens heel vriendelijk! Ik ren direct naar de verzorgers toe als ze mijn kamer binnenkomen, en het eerste wat ik doe is kopjes geven. En daar ben ik niet eenkennig in hoor, zoals sommige van mijn soortgenoten... ben jij aardig tegen mij, dan ben ik aardig tegen jou.
Maar dat wil niet zeggen dat ik een eenvoudig katje ben. Hier in het asiel zeggen ze dat ik 'prikkelgevoelig' ben. Een beetje ingewikkeld woord, maar het klopt wel dat ik best snel nerveus word. Te veel drukte vind ik echt niet fijn, en uitgebreid gedoe aan mijn lijf zie ik ook niet zitten. Gevolg is dat ik wel eens kan uithalen als ik gestrest raak. Niet onaardig bedoeld hoor, ik voel me dan gewoon zenuwachtig en probeer zo duidelijk te maken dat het iets te veel wordt. Hier in het asiel krijg ik ook druppels over mijn eten, en die helpen me om me niet te druk te maken.
Ik zoek dan ook een baasje met een beetje inzicht in katten, iemand die niet te veel van me verwacht en die me een heel rustig thuis kan bieden. Geen kinderen, geen soortgenoten, en niet van die rare beesten die steeds blaffen en met een bot lopen te slepen. Brr! Zoals u ziet, vind ik het buiten heerlijk, dus een tuin zou ik super vinden. Eerst wennen natuurlijk, en dan heerlijk geuren snuiven en wie weet een muisje vangen. Eten we hem samen op hoor, ik wil mijn buit best delen.
Klinkt dat u als een mooie deal in de oren, en schrikt u niet van wat ik u verteld heb? Dan hoop ik dat u bij mij wilt komen kijken!

Bent u nieuwsgierig naar Pippa, kom dan tijdens openingstijden in ons asiel langs voor meer informatie.

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 05-09-2013
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Karel
Natuurlijk zijn we gek op alle katten in ons asiel, maar... Karel is voor ons toch wel héél speciaal. Deze lieve rustige kater heeft eerder lange tijd bij ons gewoond en is toen medisch gezien helemaal binnenstebuiten gekeerd. Best een zwaar traject voor onze lieverd, en we waren dan ook dolblij toen Karel een fijn thuis vond bij een vriendelijke oudere mevrouw. Een geweldige match, waar eigenaar en kat volop van hebben genoten! Helaas kan deze dame inmiddels niet meer voor Karel zorgen, en dat betekent dat we op zoek gaan naar een nieuwe gouden mand.
Qua karakter is Karel een makkelijke man: rustig, ontspannen en vriendelijk. Op zijn tijd komt hij lekker een kriebel halen, en tussendoor vindt hij het fijn om gezellig bij u in de buurt te liggen. En hoewel Karel niet piepjong meer is, mag hij graag wat spelen, bijvoorbeeld met een hengel of een snuffelzakje.
Medisch gezien heeft Karel een rugzakje in de vorm van een gevoelige huid en een gevoelige blaas. Om beide gezond te houden, krijgt hij speciaal dieetvoer dat verkrijgbaar is bij de dierenarts. Het is absoluut van belang dat hij dit voer blijft krijgen. Als extra ondersteuning gebruikt hij medicatie die zijn huid rustig houdt, en ook hierbij geldt dat we de nieuwe eigenaar adviseren om hiermee door te gaan. Krijgt Karel zijn medicatie en zijn dieetvoer, dan functioneert hij prima!
Voor deze lieve rode man zoeken we een rustig huishouden, liefst één- of tweepersoons, of eventueel een gezin met oudere kinderen die begrijpen dat Karel gedijt in een niet al te drukke omgeving. Om het helemaal relaxt te houden, is Karel bij voorkeur de enige kat in huis. De dagen waarin Karel de buurt op stelten kon zetten, zijn helaas voorbij; het risico is immers te groot dat hij hapjes binnenkrijgt die niet goed voor hem zijn. Een balkon zou Karel zeer waarderen, voor de nodige uurtjes zonnebaden. En mocht u over een afgesloten tuin beschikken, dan zou dat natuurlijk helemaal geweldig zijn!
Het allerbelangrijkste is echter een warme mand en een baas met een hart vol dierenliefde... misschien u wel?

Bent u nieuwsgierig naar Karel, kom dan tijdens openingstijden in ons asiel langs voor meer informatie.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-07-2008
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Kan niet naar buiten

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.