Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten en is er een match dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Karel
Wanneer we bezoekers in het asiel krijgen die een kat komen adopteren, willen ze onze Karel nog wel eens voorbijlopen. Er zijn nu eenmaal altijd katten die jonger zijn, of knapper, of die niet zoals Karel dieetvoer gebruiken. Maar eigenlijk is dat zonde, want Karel is juist zo'n lieverd! Deze kalme, vriendelijke man komt graag naar je toe voor een aai over zijn bol, en als je hem optilt, klimt hij gezellig spinnend in je nek. Karel is een kat die gestresst raakt van al te veel drukte, en hij zoekt dan ook een baasje dat óók van rust houdt. Lekker samen ontspannen van het leven genieten, zonder al te veel poespas, dat is Karels wens. En af en toe met een hengeltje spelen natuurlijk, dat vindt hij super.
Karel heeft zowel een gevoelige huid als een gevoelige blaas, en gebruikt een gecombineerd dieetvoer om helemaal gezond te blijven. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen.
In het kader van de rust vermoeden we dat Karel het gelukkigst zou zijn als enige kat in huis, en qua gezinssamenstelling denken we bij voorkeur aan een één- of tweepersoonshuishouden. Mogelijk zal hij het met rustige grotere kinderen (12+) ook wel kunnen vinden - wat extra aandacht is tenslotte best prettig!
Wilt u kennismaken met deze lieve man, dan bent u van harte welkom tijdens openingstijden in ons asiel. En hebt u eerst behoefte aan wat extra informatie, dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen: 0348 - 414242. Dan kijken we samen of deze leuke rode kater iets voor u is!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-07-2008
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Blacky
Misschien komt Blacky niet meteen in aanmerking voor de Mr. Universe verkiezing, maar wat een lieverd is het! Deze zwarte kater, die op ongeveer tien jaar is geschat, vindt niets heerlijker dan lekker aangehaald te worden. U begrijpt, we zoeken een baasje voor hem dat hier wel voor te porren is. We denken dat deze man goed op zijn plek zal zijn in een één- of tweepersoonshuishouden of in een gezin met grotere kinderen. Hoewel hij op straat gevonden is, hebben we de indruk dat aandacht voor hem boven het buitenleven gaat en dat hij het ook prima zal vinden om zijn frisse neus op een balkon te halen.
Op zijn kamergenoot in het asiel reageert Blacky laconiek, dus het is goed mogelijk dat hij met een vriendelijke, niet-dominante soortgenoot zal kunnen samenleven.
Eén dingetje: Blacky kwijlt nu en dan een beetje. Onze dierenarts heeft dit zorgvuldig onderzocht en geen enkele aanwijzing gevonden dat er iets mis zou zijn. Dus vindt u het niet erg om af en toe even een zakdoekje te hanteren, aarzel dan niet en kom snel bij deze kroelkont kijken!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2008
Kan alleen bij grotere kinderen
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Jessy
Jessy is een vriendelijke, bescheiden zwart-witte poes van vijf lentes jong. Bij nieuwe mensen kijkt ze even de kat uit de boom, maar al snel laat ze zich lekker kriebelen en deelt ze enthousiast kopjes uit. En spinnen dat ze kan! Optillen en fixeren vindt ze niet zo geweldig, dus het is verstandig om hier een beetje voorzichtig mee te zijn.
Omdat we weinig over Jessy's achtergrond weten, plaatsen we haar niet in een gezin met jonge kinderen. Met oudere rustige kinderen gaat het wellicht wel goed. Gewoon uitgebreid kennismaken om te zien hoe het klikt!
Jessy is buiten gevonden, dus we denken dat ze het heel fijn zal vinden om na haar wenperiode ook in haar nieuwe huis de omgeving te kunnen verkennen. Om daarna weer gezellig bij u op de bank te kruipen, natuurlijk!
Hoewel Jessy niet agressief reageert op andere katten, is ze relaxter zonder soortgenoten in de buurt. Als enige kat in een eigen paleisje zal ze dus naar ons idee het gelukkigst zijn.
Een aandachtspuntje: onze dierenarts heeft bij Jessy een hartruis vastgesteld, vermoedelijk als gevolg van een gaatje tussen de hartkleppen. Jessy heeft hier op dit moment geen last van en hoeft niet behandeld te worden, maar het is wel verstandig om dit door uw dierenarts in de gaten te laten houden. Mocht ze in de toekomst toch last krijgen, zal ze het zelf rustiger aan gaan doen. Om verdere duidelijkheid te krijgen staat er voor Jessy op 6 april een echo gepland bij onze eigen dierenartspraktijk in Harmelen. De nieuwe eigenaar verzoeken we dus vriendelijk om Jessy op deze dag naar de praktijk in Harmelen te brengen; de kosten van de echo neemt het asiel op zich.

Vrouw
Geboren: 01-01-2013
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Mimi
Mimi is een leuke cypers-witte poezendame van twaalf jaar, met een prachtige volle vacht en een mensgerichte instelling. Hoewel Mimi zich goed zelf kan vermaken, vindt ze het heerlijk als er een mens in de buurt is. Daar kun je immers tegen kletsen, je kunt ernaast gaan liggen of zitten, je kunt kopjes geven (heel hard) en met je pootjes stampen (ook heel hard). Kortom, Mimi steekt haar liefde voor mensen niet onder stoelen of banken. Wel is ze nog een beetje onzeker; als ze al te enthousiast wordt, of de mens in kwestie reageert al te enthousiast, dan kan ze onrustig worden en in je hand bijten. Het is dus zaak om rustig met Mimi om te gaan, en haar gewoon zelf te laten komen. Een beetje tegen haar praten en een zacht kriebeltje in haar nek zijn al voldoende; Mimi zorgt zelf wel voor de rest van het kroelwerk!
Vanwege haar lichte onzekerheid plaatsen we Mimi op dit moment niet in een gezin met kinderen. Voor haar zou een één- of tweepersoonshuishouden het prettigst zijn, bij mensen die haar alle aandacht geven, maar haar ook de kans geven om tot rust te komen.
Omdat Mimi geen soortgenoten gewend is, denken we dat ze in een huishouden zonder andere katten het gelukkigst zal zijn.
Mimi zelf heeft nog twee grote wensen: gelegenheid om naar buiten te kunnen (dit was ze in haar oude huis ook gewend), én een stevige krabpaal of een goede krabmat. Bij voorkeur allebei, want Mimi vindt het echt heerlijk om haar nageltjes te scherpen.
Tot slot, bij kennismaking zult u zien dat Mimi wat vlekken in haar ene oogje heeft. Hier heeft ze gelukkig geen last van; we zien het gewoon als die ene imperfectie die Mimi juist tot een bijzondere schoonheid maakt!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-06-2005
Kan niet bij kinderen
Moet naar buiten kunnen

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.