Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten en is er een match dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Benny
Deze knappe jongeman is Benny, een lieve kater met een eigen gebruiksaanwijzing. Benny is een kat die erg van mensen houdt en ons altijd meteen vriendelijk komt begroeten. Met kopjes laat hij zien dat hij blij is dat je er bent, en als je in zijn kamer gaat zitten, nestelt hij zich vaak lekker op schoot. Een echte mensenvriend dus!
Toch is Benny geen kat die zomaar geplaatst kan worden. Deze mooie vent kan namelijk een enkele keer onvoorspelbaar gedrag vertonen. Door een overdaad aan prikkels of een bron van onrust die voor ons moeilijk vast te stellen valt, haalt hij dan plotseling uit. Dit gedrag is gelukkig prima onder controle te houden, onder andere door het gebruik van anti-depressiva (jazeker, dat bestaat ook voor katten), maar vooral door heel rustig met Benny om te springen. Hoe rustiger je hem benadert, hoe rustiger hij zelf is. Verder is het een kwestie van Benny goed ‘lezen’ en hem met rust laten wanneer hij nerveus lijkt te worden. Ken je hem een beetje en weet je hier goed mee om te gaan, dan is het een ongelooflijk lieve kat, die je echt kan ontroeren met zijn genegenheid.
Voor Benny zoeken we dus een rustige nieuwe eigenaar, die hem een thuis kan bieden zonder kinderen, honden of andere katten. Iemand die ervaring heeft met katten, die de tijd neemt om Benny te leren kennen en die er niet van schrikt als Benny een keertje uithaalt. Een echte dierenliefhebber, die het leuk vindt om aan de slag te gaan met een kat met een eigen karakter.
Gelegenheid om naar buiten te gaan is voor deze jongeman echt een must. Buiten kan hij immers lekker zijn energie kwijt, en dat werkt weer gunstig op zijn gedrag binnenshuis. Ook binnen speelt Benny overigens graag!
Plaatsing van Benny vindt op afspraak plaats. Is uw belangstelling gewekt, dan kunt u bellen met onze telefoondienst: 0348 – 414242. Deze lieverd is het absoluut waard!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2016
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Romy
Romy is een poezendametje met een heel bijzonder uiterlijk. Haar vacht is uitgevoerd in standaard zwart-wit, maar ze heeft twee verschillende kleuren ogen: een groen en een blauw. Prachtig toch?
Qua karakter is Romy een leuk eigenzinnig dametje. Kopjes geven en contact zoeken met mensen, met alle plezier. Maar geaaid worden? Nou... eventjes dan, maar als het te lang duurt, maakt Romy met een mep van haar pootje duidelijk dat het wel weer genoeg is. Hier schuilt absoluut geen kwaad in; Romy bepaalt gewoon graag haar eigen grenzen. Aan haar lijf niet te veel polonaise. Dit is dan ook echt een dametje voor katteneigenaren die een beetje ervaring hebben en die een eigenwijs karaktertje kunnen waarderen. Mensen bij wie Romy lekker kat mag zijn, en die begrijpen dat het contact vooral van Romy uit moet gaan. In een rustig huishouden met weinig prikkels zal dit mooie meisje het best tot haar recht komen.
Romy heeft op een appartement met een balkon geleefd en kan dus weer als binnenkat geplaatst worden. Hebt u de beschikking over een tuin, dan vindt ze het misschien ook wel fijn om hier (na een uitgebreide wenperiode) gebruik van te maken.
Het belangrijkste is dat haar nieuwe baasje niet te veel van Romy verwacht, en haar alle ruimte geeft om lekker zichzelf te zijn.
Herkent u zich in deze beschrijving, en valt u als een blok voor Romy's bijzondere koppie? Dan heten we u graag van harte welkom voor een kennismaking in het asiel. En mocht u nog vragen hebben over Romy, dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-08-2012
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Lana
Deze driekleurige schoonheid is Lana, een rustige dame met een voluptueus voorkomen. Lana is een vriendelijke poes die graag naar je toe komt om zich te laten aaien. Geen druktemaker of haantje de voorste, maar gewoon een gezellig, bescheiden type dat even de kat uit de boom kijkt maar daarna graag vriendschap met je sluit.
Toen Lana net in het asiel was, liet ze zich nauwelijks op haar rug en haar flanken aaien; sterker, ze dook hiervoor weg. We concludeerden dat ze pijn moest hebben, en vanwege de vermoedelijke diagnose artrose zijn we gestart met dagelijkse pijnmedicatie. Dit bleek een uitstekende zet, want inmiddels voelt Lana zich weer prima en kan ze weer echt van het aaien genieten. Nieuwe eigenaren adviseren we dan ook om haar medicatie voorlopig voort te zetten. Het vervolg kan dan met de eigen dierenarts worden overlegd.
We vermoeden dat Lana het gelukkigst zal zijn in een omgeving waar niet te veel prikkels zijn. Een appartement met een balkon zou waarschijnlijk het beste voor haar zijn, in een huishouden zonder kinderen of andere huisdieren.
Zoekt u een lieve rustige huisgenote die uw woonkamer zeker zal opfleuren? Komt u dan vooral snel bij onze Lana kijken!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 08-07-2004
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Chanel
Deze lieve dame is Chanel, een schildpad langhaar poes met een zachtaardig, tikje terughoudend karakter. Chanel is zeker geen poes die zomaar de aandacht zal opeisen, maar van een rustige kroelbeurt kan ze volop genieten! Een dame dus die niet van drukte, maar wel van mensen houdt, en die voor een rustig, liefhebbend baasje zeker een vriendin voor het leven zal worden.
Wat betreft Chanels gezondheid zijn er twee aandachtspuntjes. Momenteel wordt zij behandeld voor een oogaandoening, waar ze in het ideale geval gedurende een periode van een aantal weken zes tot acht keer per dag oogzalf voor zou krijgen. Voor ons in het asiel helaas niet haalbaar, dus het zou geweldig zijn als zich een lieve baas meldt die dit op zich zou willen nemen. Er is een goede kans dat deze behandeling voldoende zal zijn om het oogje helemaal te genezen; zo niet, dan is er nog de mogelijkheid tot een operatie. Uiteraard kunnen wij u hier verdere informatie over geven.
Daarnaast heeft onze dierenarts bij Chanel de hartaandoening HCM vastgesteld, een verdikte hartspier. Op het moment heeft ze hier geen last van, maar het is wel sterk aan te bevelen om haar hartje regelmatig door een dierenarts te laten controleren, om te kijken of de situatie stabiel blijft. Het verloop van deze aandoening valt helaas niet te voorspellen; er zijn katten die er last van krijgen, maar er zijn ook dieren die er jarenlang klachtenvrij mee leven. Ook hierover kunnen we u uiteraard verder informeren.
Een dametje met een rugzakje dus, maar juist daarom vinden we het zo belangrijk om voor haar een gouden mand te vinden, waar ze de juiste zorg krijgt en waar ze in alle rust kan opbloeien.
Vanwege haar achtergrond wordt Chanel op afspraak geplaatst. Denkt u dat u Chanel de zorg en liefde kunt bieden die zij zoekt, belt u dan met onze telefoondienst: 0348 - 414242. Uiteraard kunt u ook met uw vragen op dit nummer terecht; onze telefonisten zorgen ervoor dat onze kattenwerkgroep zo snel mogelijk contact met u opneemt.

Pers
Vrouw
Geboren: 1-1-2007
Kan alleen bij grotere kinderen
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Sterre
Sterre is een cypers-rode poes van zes jaar. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Uiteraard bent u van harte welkom om alvast kennis te komen maken in het asiel!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-05-2011

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.