Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten, en is er een match, dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen. Tenzij een kat op afspraak wordt geplaatst, is het niet mogelijk om telefonisch een afspraak te maken of een dier te reserveren.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Tygo
Wat zijn we trots op Tygo!
Deze ongelooflijke kanjer kwam als één bundel spanning het asiel binnen. Hoewel meteen al bleek dat hij gek is op mensen, was hij enorm gevoelig voor prikkels. Drukte, lawaai, aaien of kriebelen, het werd hem al snel te veel, en dat uitte hij door eens flink uit te halen.
Inmiddels zijn we een poosje verder en kunnen we u vertellen dat Tygo een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Door de rust en de regelmaat van het asiel is hij steeds meer gaan ontspannen en hebben we kennisgemaakt met de relaxte variant van Tygo: een heerlijke, nieuwsgierige, speelse knuffelkater die dolgraag op schoot komt liggen voor een goeie kroelpartij. U begrijpt, Tygo heeft menig hart gestolen onder de kattenverzorgers van ons asiel.
Maar hoe gek we ook op hem zijn, toch gunnen we deze topkater zijn eigen paleisje. Hoe ziet dat eruit? Om te beginnen een rustig, prikkelvrij huishouden waar geen kinderen wonen (en waar kinderen niet op het verlanglijstje staan). Ook samenleven met een andere kat is uitgesloten, want het gezelschap van soortgenoten roept de Rico Verhoeven in onze Tygo op. Honden vindt Tygo wel chill, dus daar wil hij best zijn huis mee delen – mits het een rustige hond betreft die Tygo lekker zijn eigen gangetje laat gaan. Het is een pre als Tygo’s nieuwe baasje wat kattenervaring heeft, over het geduld beschikt hem goed te leren ‘lezen’, en rust voor hem kan creëeren als hij overprikkeld dreigt te raken. Ten slotte is een tuin echt een must, liefst met lekker veel groen en niet te veel dominante buurtkaters in de directe omgeving. Tygo vindt het een feest om naar buiten te mogen en kan daar ook goed zijn energie kwijt.
Stel, u past in dit profiel en u overweegt Tygo te adopteren, wat krijgt u daarvoor terug? Een superleuke, vrolijke huisvriend, een dagelijkse kroelpartij op schoot en een heleboel uren speelplezier (waarbij Tygo en passant wat van zijn ruim bemeten pondjes kwijt kan raken). En heeft u last van muizen, dan is Tygo uw man!
Tot slot: om zijn urinewegen gezond te houden, gebruikt Tygo speciaal dieetvoer. Dit voer is breed verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken of tuincentra, en Tygo eet er met smaak van. Ook krijgt Tygo op dit moment een middeltje op natuurlijke basis over zijn voer, dat hem helpt het leven ontspannen tegemoet te treden. Mocht u Tygo adopteren, dan kunt u dit (als Tygo helemaal gewend is) in overleg met uw eigen dierenarts afbouwen.
Nieuwsgierig geworden? Neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking en een gegarandeerd charme-offensief van Tygo’s kant :-)

Tygo wordt alleen geplaatst op afspraak. Wilt u Tygo misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.

Man (Gecastreerd)
Leeftijd: 10-03-11
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij kinderen
Kan bij honden
Moet naar buiten kunnen

Pippa
Hoi, ik ben Pippa, en ik zou heel graag naar een fijn nieuw huis verhuizen. Dat moet lukken, denkt u natuurlijk, bij het zien van mijn mooie rode jasje en mijn knappe koppie. En inderdaad, ik kijk zelf ook best met plezier in de spiegel. En ik ben ook nog eens heel vriendelijk! Ik ren direct naar de verzorgers toe als ze mijn kamer binnenkomen, en het eerste wat ik doe is kopjes geven. En daar ben ik niet eenkennig in hoor, zoals sommige van mijn soortgenoten... ben jij aardig tegen mij, dan ben ik aardig tegen jou.
Maar dat wil niet zeggen dat ik een eenvoudig katje ben. Hier in het asiel zeggen ze dat ik 'prikkelgevoelig' ben. Een beetje ingewikkeld woord, maar het klopt wel dat ik best snel nerveus word. Te veel drukte vind ik echt niet fijn, en uitgebreid gedoe aan mijn lijf zie ik ook niet zitten. Gevolg is dat ik wel eens kan uithalen als ik gestrest raak. Niet onaardig bedoeld hoor, ik voel me dan gewoon zenuwachtig en probeer zo duidelijk te maken dat het iets te veel wordt. Hier in het asiel krijg ik ook druppels over mijn eten, en die helpen me om me niet te druk te maken.
Ik zoek dan ook een baasje met een beetje inzicht in katten, iemand die niet te veel van me verwacht en die me een heel rustig thuis kan bieden. Geen kinderen, geen soortgenoten, en niet van die rare beesten die steeds blaffen en met een bot lopen te slepen. Brr! Zoals u ziet, vind ik het buiten heerlijk, dus een tuin zou ik super vinden. Eerst wennen natuurlijk, en dan heerlijk geuren snuiven en wie weet een muisje vangen. Eten we hem samen op hoor, ik wil mijn buit best delen.
Klinkt dat u als een mooie deal in de oren, en schrikt u niet van wat ik u verteld heb? Dan hoop ik dat u bij mij wilt komen kijken!

Bent u nieuwsgierig naar Pippa, kom dan tijdens openingstijden in ons asiel langs voor meer informatie.

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 05-09-2013
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.