Bent u nieuwsgierig naar één van de katten, kom dan tijdens openingstijden naar ons asiel. Er is altijd iemand aanwezig die u meer kan vertellen over de aanwezige katten en is er een match dan kunt u een dier mogelijk direct meenemen.

Lees hier alles over uw nieuwe kat uit het asiel


Mimi
Mimi is een leuke cypers-witte poezendame van twaalf jaar, met een prachtige volle vacht en een mensgerichte instelling. Hoewel Mimi zich goed zelf kan vermaken, vindt ze het heerlijk als er een mens in de buurt is. Ze leeft echt op als je haar gezelschap komt houden en gaat dan lekker naast je liggen rollen. Ook even goed met haar poten op je benen stampen vindt ze heerlijk; dan weet je tenminste dat ze je aardig vindt! Wel is Mimi best onzeker; als ze al te enthousiast wordt, of de mens in kwestie reageert al te enthousiast, dan kan ze onrustig worden en uithalen. Het is dus zaak om rustig met Mimi om te gaan en haar gewoon zelf te laten komen. Een beetje tegen haar praten en een zacht kriebeltje in haar nek zijn al ruim voldoende voor haar.
Vanwege haar onzekerheid plaatsen we Mimi niet in een gezin met kinderen. Voor haar zou een één- of tweepersoonshuishouden het prettigst zijn, bij mensen die haar alle aandacht geven, maar haar ook de kans geven tot rust te komen. Mensen, kortom, bij wie ze lekker zichzelf mag zijn. Hebt u wat ervaring met katten en kunt u Mimi een beetje 'lezen', dan zal dat de band tussen mens en dier zeker ten goede komen.
Omdat Mimi geen soortgenoten gewend is, denken we dat ze in een huishouden zonder andere katten het gelukkigst zal zijn.
Mimi zelf heeft nog twee grote wensen: gelegenheid om naar buiten te kunnen (dit was ze in haar oude huis ook gewend), én een stevige krabpaal of een goede krabmat. Bij voorkeur allebei, want Mimi vindt het echt heerlijk om haar nageltjes te scherpen.
Tot slot, bij kennismaking zult u zien dat Mimi wat vlekken in haar ene oogje heeft. Hier heeft ze gelukkig geen last van; we zien het gewoon als die ene imperfectie die Mimi juist tot een bijzondere schoonheid maakt!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-06-2005
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Doenja
Onze Doenja is een echte diva: beeldschoon, dol op aandacht en in het bezit van een eigen karaktertje. Deze mooie dame is wat terughoudend naar nieuwe mensen en wordt dus graag rustig benaderd. Ben je eenmaal goedgekeurd, dan komt ze uit zichzelf naar je toe om zich lekker te laten aaien. Een genot voor dier én mens, want wat is Doenja heerlijk zacht! Is Doenja het kriebelen zat, dan geeft ze zelf haar grenzen wel aan.
Voor Doenja zoeken we een enigszins rustig huishouden waar ze de tijd krijgt om te ontspannen. Of er een echte gezinskat in haar schuilt, vinden we wat lastig in te schatten. Kleine kinderen zijn voor haar in ieder geval te druk, maar met rustige grotere kinderen kan ze het wellicht best vinden. Een kennismaking met het hele gezin in het asiel geeft hier vaak al een aardig beeld van.
Af en toe wat frisse lucht hoort uiteraard bij Doenja's schoonheidsregime, maar een hele tuin heeft ze hier niet voor nodig. Een fijn balkon is voor haar al helemaal goed.
Een aandachtspuntje: onze dierenarts heeft bij Doenja een hartruis geconstateerd. Op dit moment heeft ze geen klachten en is er geen behandeling nodig. Wel adviseren we de nieuwe eigenaar om over twaalf maanden een controle-echo te laten maken om te zien of de situatie stabiel is. Verder is Doenja wat gevoelig voor braken. Hier krijgt ze medicatie voor waar ze het momenteel goed op doet.
Is uw belangstelling gewekt? Dan bent u van harte welkom om kennis te komen maken in ons asiel in Harmelen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-01-2006
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Sientje
GEZOCHT: EEN BIJZONDER BAASJE VOOR EEN BIJZONDERE POES

Beste mensen, dit is Sientje. Een heel lieve, schuchtere poezendame voor wie niet zo makkelijk een huisje te vinden valt. Toch verdient ze dit als geen ander! Qua karakter is Sientje een echte lieverd; ze doet geen vlieg kwaad en laat zich, als ze voldoende ontspannen is, heerlijk aaien en kriebelen. Verder is ze speels en vindt ze het leuk om een hengeltje te ‘vangen’. Sientje is echter geen heldin, en er is best veel dat ze (een beetje) eng vindt: lawaai, drukte, optillen, onverwachte bewegingen of geluiden en andere katten, vooral als die nadrukkelijk contact zoeken of dominant zijn. Sinds kort krijgt Sientje medicatie die rustgevend werkt, en hopelijk helpt dat haar om wat relaxter in het leven te staan.
Of het komt doordat Sientje snel spanning ervaart, weten we niet zeker, maar het lukt haar niet altijd om consequent haar kattenbak te gebruiken. Vaak doet ze dit keurig, maar soms komt er ook iets op een andere plek terecht. Gelukkig zijn er heel wat trucjes die helpen om dit in goede banen te leiden, en natuurlijk geven we u hier graag tips over. Een medische oorzaak is in elk geval niet gevonden, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Mogelijk kan de medicatie hierbij uitkomst bieden. Ook rust en regelmaat komen Sientjes gedrag en welzijn zeker ten goede.
U begrijpt, voor Sientje zoeken we een speciaal baasje. Iemand met een groot hart voor dieren, die haar veel rust kan bieden en het geduld heeft om te zoeken naar manieren om haar bakgebruik zo optimaal mogelijk te maken (en die het niet erg vindt om af en toe iets op te ruimen). Dit in een huishouden zonder kinderen of huisdieren, waar dit lieve verlegen poezenmeisje weinig prikkels ervaart. Misschien bij iemand met een tegelvloer, of een laminaatvloer die makkelijk schoon te maken is bij een ongelukje?
Sientje is gewend als binnenkat te leven en zal qua buitenruimte dus waarschijnlijk genoeg hebben aan een balkon. Mocht ze bij een nieuwe eigenaar de gelegenheid krijgen om naar buiten te gaan, raden we dit alleen aan in een zeer rustige omgeving of (liefst) een besloten tuin. Dan zijn er minder dingen waar ze van kan schrikken of gestresst van kan raken.
Herkent u zich in dit profiel en spreekt het u aan om een dier met een rugzakje de kans te bieden op een mooi leven, belt u ons dan vrijblijvend. We beantwoorden met alle plezier uw vragen en kunnen als u dat wilt een uitgebreide kennismaking met Sientje voor u regelen. Sientje wordt uitsluitend op afspraak geplaatst.
We hopen van harte dat we de bijzondere kandidaat vinden die past bij deze bijzondere poes!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 22-04-2010
Kan niet bij kinderen
Kan niet bij andere honden of katten

Toots
TOOTS EN TIMON

Voor informatie, zie TIMON EN TOOTS

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-01-2010
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Timon
TIMON EN TOOTS

Kent u Laurel en Hardy, ofwel de dikke en de dunne? Deze heren zijn in de vorm van twee geweldige katers in ons asiel neergestreken en zoeken een fijn thuis. Samen natuurlijk, want hoe kun je zo'n onafscheidelijk duo nu uit elkaar halen? Timon en Toots zijn twee sociale, zachtaardige katers met ieder een eigen karakter. Toots (de dunne) is erg toeschietelijk en komt direct uitgebreid om aandacht vragen. Timon (de dikke) kijkt wat meer de kat uit de boom en heeft wat langer nodig. Is hij eenmaal op zijn gemak, dan ontdooit hij echter helemaal en blijkt hij eigenlijk nog meer van kroelen te houden dan zijn slanke metgezel.
De heren zijn het gewend binnen te leven, dus een appartement zou voor hen een geschikte woning zijn. En hebt u een tuin, dan vinden ze dat allicht ook wel interessant! Kinderen zijn ze van huis uit niet gewend. Gezien Timons ietwat verlegen karakter zijn jongere kinderen waarschijnlijk te druk. Met rustige oudere kinderen klikt het misschien wel, kijkt u vooral uitgebreid in het asiel hoe katten en kinderen op elkaar reageren.
Aandachtspunt is de gezondheid van Timon. Bij Timon is de hartaandoening HCM geconstateerd, een aandoening waarvan het verloop moeilijk te voorspellen valt. Klachten kunnen uiteenlopen van zeer mild tot ernstig, en ook het moment waarop klachten zich voordoen en het tempo waarin deze zich ontwikkelen, kunnen sterk verschillen. Gelukkig heeft Timon op dit moment nog nergens last van. Wel krijgt hij medicijnen en is het zaak dat uw dierenarts hem periodiek controleert. We raden een nieuwe eigenaar in elk geval aan om Timons gewicht goed in de gaten te houden. Een pondje minder zou best mogen en zal zijn gezondheid zeker goed doen.
Timons maatje Toots verkeert in blakende gezondheid. In het asiel heeft hij als een echte filmster zijn gebit op laten knappen, dus hij is er helemaal klaar voor om samen met Timon naar zijn gouden mand te verhuizen. Is dat misschien bij u? Dan bent u van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Bellen voor meer informatie kan natuurlijk ook: 0348-414242.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 2010
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Gizmo
Gizmo is een vriendelijke kater van vijf jaar, met een grijze streepjesjas en een knap koppie. In het asiel hield hij zich aanvankelijk wat op de vlakte, mogelijk door de nieuwe omgeving en zijn pittige kamergenote. Inmiddels staat hij echter al met zijn neus vooraan als we met de etenskar komen! Kriebelen en aaien vindt hij heerlijk en beloont hij met tevreden gespin. Deze lieve vent zoekt een huis zonder kleine kinderen, want bij al te veel drukte zal hij zich waarschijnlijk niet zo thuis voelen. Vanwege zijn mensvriendelijke karakter kan hij wel een fijne huisgenoot zijn voor wat oudere kinderen. Zij kunnen hem gezelschap bieden, en daar gedijt deze sociale man bij.
Op zijn kamergenoten in het asiel reageert Gizmo vrij rustig, dus samenleven met een soortgenoot is wellicht een optie. Dit moet dan wel een niet-dominant type zijn, anders delft Gizmo het onderspit.
Gizmo is het gewend om naar buiten te kunnen en zou dus graag weer in een huis met tuin geplaatst worden. Een echte vrijbuiter is hij echter niet; na zijn ommetje komt hij u waarschijnlijk snel weer gezellig opzoeken.
Ziet u het zitten met deze leuke cyperse kater? Dan bent u van harte welkom om te komen kijken of het klikt!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 20-08-2012
Gebruikt dieetvoer
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Immie
Immie is een vriendelijke wit-zwarte kletskous die meteen naar ons toe komt als we haar kattenkamer bezoeken. Zo sociaal als Immie tegen mensen is, zo ongemakkelijk voelt ze zich in het gezelschap van andere katten. Daar wordt ze nerveus en prikkelbaar van, en dat is zonde, want het is echt een leuke gezellige dame. Voor haar zoeken we dus een fijn thuis waar ze de ruimte én de baasjes voor zichzelf heeft, zodat ze kan ontspannen en zich van haar beste kant kan laten zien. Ze is zowel gewend om binnenshuis te leven als in een huis met een tuin, dus in dat opzicht kan het haast niet flexibeler.
Immie heeft geen ervaring met een druk gezinsleven, maar zou misschien wel in een huishouden met rustige oudere kinderen kunnen wonen. Hebt u kinderen, kijkt u dan rustig of er bij de kennismaking een klik is. In een één- of tweepersoonshuishouden zal ze zeker goed passen.
Onze dierenarts heeft bij Immie een hartruis vastgesteld. Gelukkig heeft ze hier geen last van; wel raden we aan om over een jaar een controle-echo te laten maken. Immie krijgt dieetvoer om haar blaas gezond te houden en doet het hier prima op.
Voor een poes als Immie, die zich zo niet happy voelt in het gezelschap van andere katten, is het asiel niet de beste woonomgeving. Hebt u misschien een fijn plekje voor deze lieverd?

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 15-05-2010
Gebruikt dieetvoer
Kan niet bij andere honden of katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat

Puck
Dit is onze kittige en grappige Puck, een leuk rood meisje met een geschatte leeftijd van 3,5 jaar, dat gevonden is op een terras aan de plassen. Ze zal wel hebben gedacht, wat een heerlijk leventje met zo'n visvijver voor mijn neus. Een oplettende mevrouw zag dat Puck onder de teken zat en een wond had op haar kop. Het is dat zij de dierenambulance belde, anders had onze visser daar nog gezeten.
Tot op heden heeft zich geen baasje gemeld. En omdat de wond mooi is genezen en zij gezond is verklaard, gaan wij op zoek voor haar naar een eigen huisje.
Puck is een levenslustig poesje, dat van aandacht houdt. Ze laat zich graag kriebelen, maar geeft wel aan wanneer het genoeg is. Sinds een aantal dagen verblijft zij in de kattenkamer met een aantal andere katten. Dit is wennen voor haar en zij blaast dan ook naar haar kamergenoten. We zoeken dus een huisje zonder andere huisdieren, zodat alle aandacht naar haar toegaat.
Kleine kinderen lijken ons te druk voor haar. Maar met oudere kinderen (vanaf 12 jaar) zal zij waarschijnlijk wel door één deur kunnen. Mocht u kennis willen maken met Puck, neemt u dan vooral uw kinderen mee, zodat we kunnen kijken of de klik er is.
En tot slot staat een lekkere tuin op het verlanglijstje van Puck. Zij is buiten gevonden en we weten niet hoe lang zij daar heeft rondgestruind. Duidelijk is, dat zij graag buiten is. In het asiel lag ze al vrij snel in de kattentuin. Weliswaar te blazen naar de andere katten, maar toch even met het lijf in het zonnetje.
Komt u snel kijken bij deze jonge en bruisende dame? Wij weten zeker dat Puck een hoop gezelligheid met zich mee zal brengen!

Vrouw
Geboren: 1-1-2015
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Sol
Sol is een vrolijk, grappig en sociaal katertje van ongeveer een jaar. Zijn houding tegenover mensen laat zich ongeveer hetzelfde karakteriseren als die tegenover soortgenoten: hij wil graag, maar weet nog niet helemaal hoe. Bij mensen kijkt hij eerst even de kat uit de boom, en dan komt hij nieuwsgierig naar je toe. Ga je hem aaien, dan vindt hij dat heerlijk en reageert hij door enthousiast kopjes te geven. Hier wordt hij dan weer een tikje onzeker van, en soms bijt hij dan zachtjes in je hand of geeft hij een tikje met zijn poot (zonder nagels!).
Hoe hij met andere katten om moet gaan, is hij nog aan het onderzoeken, maar hij is zeker nieuwsgierig naar ze. Mocht u Sol willen adopteren en al een kat in huis hebben, dan raden we aan om dit alleen te doen als uw kat een rustig, niet-dominant type is.
Sol is bij uitstek een kat die op een rustige stabiele plek kan opbloeien, zelfvertrouwen opdoen en leren hoe de wereld in elkaar zit. Liefst doet hij dit in een huis waar hij naar buiten kan, zodat hij lekker zijn energie kwijt kan. Ook binnenshuis zal hij waarschijnlijk graag veel spelen.
Omdat hij nog een tikje onzeker kan zijn, plaatsen we Sol niet in een huishouden met kleine kinderen. Hebt u grotere kinderen (10+), brengt u hen dan gerust mee naar het asiel voor een kennismaking. Dan kunt u zien hoe kat en kind(eren) op elkaar reageren.
Kunt u Sol een fijn plekje bieden? Komt u dan snel een kijkje nemen! We weten zeker dat Sol een geweldige huisvriend voor u zal zijn.

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-06-2017
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Bram
Dit is onze 2-jarige Bram, een knappe en olijke jongeman die het de medewerkers van ons asiel aardig lastig heeft gemaakt bij binnenkomst. Maar ja, wat wil je als je uit de natuur wordt geplukt en in een hok terechtkomt... dan schrik je wel even. En daar bleef het niet bij, want er zaten in hetzelfde verblijf nog méér katten in hokken. En Bram kon hen ruiken en horen. En dat bleek nou net iets te zijn waar Bram absoluut niets van moest hebben. Grommen en blazen naar zijn soortgenoten en afreageren op de mensen die hem juist wilden helpen een gouden mandje te vinden. "Maak dat de kat wijs", zal Bram hebben gedacht.
Goed, om een lang verhaal kort te maken, Bram is inmiddels gecastreerd en in sneltreinvaart naar een kattenkamer verhuisd, waar hij rustig wakker kon worden. En hij heeft de luxe dat hij hier alleen mag verblijven.
Het meest wonderbaarlijke gebeurde, want Bram heeft zich inmiddels ontpopt tot een heerlijke kroelkater, die enorm van mensen en aandacht houdt. Wie had dat gedacht?!
Als we 's ochtends binnenkomen, staat hij al met zijn neusje voor het raam. Wie het eerst bij hem binnenkomt, wordt letterlijk bedolven onder zijn kopjes. Want ja, mensen zijn lief en ze brengen eten! Iets waar Bram erg van houdt.
Spelen doet hij overigens als de beste, hij rent achter balletjes en muisjes aan en vindt het hengelspel geweldig.
Bram is vaak te vinden in de buitentuin van de kattenkamer. Ook is hij buiten gevonden. Het zou daarom fantastisch zijn als u hem een huis met tuin kunt bieden, waar hij de buurt kan verkennen.
Kortom, Bram is uitgegroeid tot een voorbeeldige, mensgerichte kater. Hij moet alleen niet bij andere katten worden geplaatst.
Wilt u deze lieve en energieke jonge vent leren kennen? Komt u dan snel kennismaken met uw gezin! U wordt gegarandeerd begroet met een kopje van Bram!

Man (Gecastreerd)
Geboren: 01-07-2016
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Winnie
Deze knappe meid is Winnie, een lapjespoes van 6 jaar oud, waar door omstandigheden afstand van is gedaan. Winnie heeft altijd het rijk alleen gehad en alle aandacht gekregen van haar baasje.
Het is een aanhankelijke en lieve meid, die graag uw schoot onveilig maakt en gezellig bij u wil zijn.
De ervaring heeft geleerd dat Winnie onzeker wordt door de aanwezigheid van andere katten, waardoor ze sproeigedrag kan gaan vertonen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus de beste oplossing is om haar te plaatsen in een huis zonder andere dieren.
Hoe de omgang is met kinderen, is helaas onbekend. Mogelijk gaat het goed met wat oudere, rustige kinderen. Mocht u Winnie willen bezoeken, neem dan vooral uw kinderen mee om te kijken of er een match is!
Verder maakt Winnie graag een wandeling in de buitenlucht om de buurt te verkennen. Bij voorkeur geen woonwijk in Woerden, want de kans bestaat dat zij terug zal lopen naar haar oude woonadres.
Gelukkig is onze regio groot en daarom hopen wij toch op veel reacties!
Is uw aandacht gewekt en denkt u deze mooie meid het gouden mandje te kunnen bieden waar zij met smart op wacht? Komt u dan snel kennismaken!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-01-2012
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan niet bij andere honden of katten
Moet naar buiten kunnen

Happy
Graag stellen wij Happy aan u voor. De naam zegt het al, een gelukkige en tevreden poes, 9 jaar oud, dus in de bloei van haar leven. En nog een knappe verschijning ook!
Omdat het baasje al een tijdje niet meer voor haar kon zorgen, verbleef Happy in een dierenpension. Hier hebben de medewerkers haar leren kennen als een probleemloze en lieve poes. Dat is in ons asiel gelukkig niet anders, alhoewel wij begrepen hebben dat de bezoekjes aan de dierenarts in het verleden soms wat stress opleverden. Maar bij welk dier is dat nu niet het geval?
Happy is een aanhankelijke poes, die graag op schoot komt en erg van aandacht houdt. Ze waardeert het zeer om buiten een ommetje te maken. Een heerlijke frisse neus en het zonnetje op haar kop, om daarna weer terug te kruipen op schoot of naast u op de bank.
Met grotere kinderen die op bezoek kwamen, kon Happy goed door één deur. Wij denken dan ook dat zij goed zou passen in een gezin met oudere kinderen, mits deze haar ook de ruimte en rust gunnen die zij gewend is en nodig heeft.
Of zij het goed kan vinden met andere katten is helaas niet bekend. De komende tijd zal dat duidelijk worden, want in de kattenkamer waar Happy naartoe is verhuisd, verblijven meerdere katten.
Wij hopen dat dit verhaaltje u nieuwsgierig heeft gemaakt naar deze knappe en lieve dame. Komt u snel kennismaken met haar? En heeft u oudere kinderen, neemt u deze dan gerust mee, zodat u kunt ervaren of de klik er is! Happy staat te popelen!

Vrouw (gesteriliseerd)
Geboren: 01-03-2009
Kan alleen bij grotere kinderen
Moet naar buiten kunnen

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.