Binnengekomen kittens worden niet in het asiel opgevangen maar worden tijdelijk bij vrijwilligers thuis ondergebracht. Hier kunnen ze niet alleen de intensieve zorg krijgen die jonge katjes nodig hebben, maar kunnen ze ook al wennen aan een thuissituatie, met mogelijk andere dieren en jonge kinderen. Na binnenkomst zorgen wij voor het chippen, ontvlooien, ontwormen en inenten. Als ze oud en sterk genoeg zijn geworden, kunnen ze naar een nieuwe eigenaar.

Hieronder staan de kittens die nu naar een nieuwe eigenaar kunnen. Bij elke kitten staat vermeld wat u kunt doen als u het dier mogelijk een nieuw tehuis wilt geven.

Lees hier alles over uw nieuwe kitten uit het asiel


Loekie
Hallo hier ben ik dan, Loekie een mooie maar ook lieve zwarte kater!

Samen met mijn moeder Loedertje en broertjes en zusje zat ik 2 weken verstopt tussen de dozen in een donker steegje. Totdat èèn van ons piepte en we ontdekt werden. Daardoor kwamen we al snel in thuisopvang terecht,
Omdat onze moeder nog bang was en haar hormonen opspeelden was het voor ons ook spannend. Daardoor duurde het wat langer voordat wij niet meer bang waren voor mensen. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en werden we echte knuffelkatten voor onze verzorgster.

Inmiddels zijn mijn moeder en mijn broertjes en zusjes verhuisd naar een nieuw thuis en wil ik dat ook!

Omdat ik het meeste op mijn moeder lijk qua karakter ben ik nog wel een klein beetje onzeker en kan ik me nog verstoppen bij een nieuw gezicht maar als ik eenmaal aan je gewend ben dan wil ik alleen nog maar spelen,knuffelen en met je praten! Ik zoek daarom het liefste een huisje waar al een (jonge)kat aanwezig is maar als je veel thuis bent en genoeg tijd en aandacht aan me kan besteden om elkaar te leren kennen dan kan dat natuurlijk ook!
Uiteraard heb ik mijn inentingen al gehad en ben ik gezond verklaard.

Durft u het aan en vind u het geen punt dat ik nog wat onzeker ben en bent u in het bezit van een klein beetje geduld zullen we dan kennismaken bij mij thuis?

Wilt u Loekie misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.

Man
Geboren: 10-05-2019
Kan alleen bij grotere kinderen
Kan bij katten
Mag naar buiten, maar kan ook op een flat
Zit nu bij een medewerker thuis

Claire
Onder de vlooien en met niesziekte, werd kleine Claire als kitten gevonden op straat. Maar na een lang medisch traject mag de vlag in het asiel inmiddels uit. Want deze kleine meid is eindelijk klaar voor haar forever home! Mag Claire bij jou wonen?

Dit is Claire
Lief, knap, een echte kroelkip. Er bestaan niet genoeg woorden om Claire te omschrijven. Voor veel van onze vrijwilligers was het dan ook meteen liefde op het eerste gezicht. Want ondanks haar medische traject, verloor deze kleine meid nooit haar spirit. Zo is zij voor een spelletje met de bal altijd in en krijgt ze geen genoeg van alle aandacht en aaitjes. En wanneer zij straks lekker haar ruimte en vrijheid heeft, komt zij gerust even bij je kroelen.

Wat voor huisje zij zoekt?
Voor Claire zoeken wij een huisje waar zij lekker ‘kitten’ kan zijn. En eerlijk is eerlijk, de boel onveilig mag maken. Want dat heeft deze knapperd wel verdiend. Vanwege haar gezondheid mag zij niet naar buiten. En ook andere katten in huis zijn geen goed idee. Maar hé, dat maakt haar niet uit. Want dan heeft zij lekker de mensen voor zichzelf!

Goed om te weten over Claire
Onze Claire heeft zware astmatische bronchitis gehad. Haar weerstand is daardoor lager, bijvoorbeeld tegen luchtweginfecties zoals niesziekte. Op dit moment doet zij het goed zonder medicijnen, met alleen een weerstandverhogend voedingssupplement. Zij moet wel regelmatig gecontroleerd worden door een dierenarts. Heb je interesse in Claire? Dan geven wij je uiteraard graag meer uitleg hierover.

Claire wordt alleen geplaatst op afspraak. Wilt u Claire misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.

Vrouw
Geboren: 1-1-2019
Kan niet bij andere honden of katten
Kan niet naar buiten
Zit in het asiel

Isaak
Ivar, Arto en Isaak, drie broertjes, maar qua karakter erg verschillend.

Isaak lijkt qua uiterlijk helemaal niet op zijn broertjes en hij is ook wat kleiner van postuur. Hij heeft een rustig karakter en kijkt graag eerst even de kat uit de boom. De eerste dagen in het opvanggezin wilde hij nog niet aangeraakt worden, maar dat is nu helemaal veranderd. Als je op de bank zit, komt hij graag bij je liggen om gekriebeld te worden, maar langdurig optillen en knuffelen daar heeft hij meestal niet zo'n zin in. Hij heeft geen problemen met kleine kinderen, zolang ze niet steeds achter hem aanzitten en hem op willen pakken.
Het zou voor Isaak fijn zijn als hij met een sociale soortgenoot samen komt te wonen.

Wilt u Isaak misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.

Man
Geboren: 05-05-2019
Kan bij kleine kinderen
Kan bij honden en/of katten
Zit nu bij een medewerker thuis

Arto
Ivar, Arto en Isaak, drie broertjes, maar qua karakter erg verschillend.

Toen Arto in het opvanggezin kwam was hij de schuwste van het stel. Hij verstopte hij zich en blies hij naar iedereen die te dicht in de buurt kwam. Inmiddels is dat al heel anders. Het lijkt erop of hij alle gemiste knuffels in wil halen. Als hij voor een knuffel komt, dan ben je voorlopig nog niet klaar. :-)
Onbekende mensen of situaties vind hij eerst nog wel spannend, maar als je hem de tijd geeft komt hij vanzelf kijken. Met kleine kinderen heeft hij geen problemen, vooropgesteld dat ze niet constant achter hem aan zitten.
Het lijkt erop dat hij te zijner tijd wel graag naar buiten zou willen. Hij zit nl. regelmatig nieuwsgierig voor de hordeur naar buiten te kijken wat daar allemaal te beleven valt.
Het zou voor Arto fijn zijn als hij samen met een sociale soortgenoot zou komen te wonen.

Wilt u Arto misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.

Man
Geboren: 05-05-2019
Kan bij kleine kinderen
Kan bij honden en/of katten
Zit nu bij een medewerker thuis

Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.